MITOMANUL. Dacă dădea RECOMPENSA de 10.000 de lei celui care l-a prins pe CRIMINALUL micuței Estera, ANI l-ar fi GĂSIT pe Cătălin Cherecheș cu mai PUȚINI bani NEJUSTIFICAȚI

Cazul micuței Estera de 5 anișori, violată și ucisă cu o cărămidă de un tânăr vecin de 17 ani, ambii din Baia Mare, zona Cuprom, este arhicunoscut la nivelul întregii țări.

Zilele trecute, autorul faptelor abominabile a fost arestat preventiv, după ce, timp de mai bine de un an, 300 de suspecți au fost interogați și investigați. Se pare că, în cele din urmă, testul ADN a fost elemetul cheie al rezolvării cazului. Dar nu mai insistăm asupra acestor aspecte.

Mânat de dorința de a se face dreptate, justițiarul Băii Mari, trimis în judecată de către DNA în două dosare pentru fapte de corupție, printre care și luare de mită în formă continuată, a făcut un anunț care a uimit din nou România pe care vrea să o conducă.

"Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a lansat un demers unic pentru administraţia locală din România, anunţând că îşi oferă indemnizaţia de 10.000 de lei recompensă pentru prinderea infractorului care a ucis-o pe micuţa Estera", a fost anunțul cu surle și trâmbițe din comunicatul primăriei Băii Mari, în 5 mai anul trecut.

Au trecut doar 8 zile de când Ziarul de Baia Mare a scris faptul că pentru Cătălin Cherecheș minciuna este un scop în viață. La fel s-a întâmplat și în cazul recompenesei mincinoase, primarul făcând anunțul din dorința de a se mai da în stambă încă o dată.

În comunicatul primăriei a fost publicat și un număr de telefon, cu precizarea că răspunde un polițist local. Ziarul de Baia Mare a vorbit azi cu cel care a gestionat apelurile și în grija căruia fost mobilul:

“Telefonul este aici, la mine în birou. După anunț, cam într-o lună de zile a sunat de vreo 20 de ori. Nimeni nu a oferit nimic concret, nicio informație valoroasă, doar presupuneri. Au fost apeluri de genul că au văzut pe cineva, într-un autobuz, îmbrăcat așa... genul acesta de povești. Noi am dat, la vremea respectivă, toate informațiile, Parchetului și Poliției, nu știm ce au făcut cu ele”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, Dorin Coste, director general al Directiei de Actiune Civica (DAC) din cadrul Primăriei Baia Mare, în subordinea căuia se află și Poliția Locală.

Deci, ciuciu. CereChesh nu este obișnuit să dea nici când promite ci numai să încaseze, chiar njustificat, cel puțin așa spun cei de la DNA și ANI.

Nu ne-am oprit aici. Am sunat la IPJ Maramureș. Prin purtătorul de cuvânt al instituției, comisarul de poliție Cecilia Grozavu, IPJ a confirmat oficial pentru Ziarul de Baia Mare că edilul mitoman nu a făcut nicio donație către anchetatorii care l-au prins pe făptaș.

"Nu s-a făcut nicio donație în cazul la care faceți referire".

Și când ne gândim că dacă plătea recompensa, Agenția Națională de Integritate (ANI) l-ar fi prins, la averea nejustificată în cuantum de 2,7 milioane de lei, cu 10.000 de lei mai puțin!

Dar unde-i capul praf, vai de picioare!

L-am sunat pe primarul Cherecheș pentru un punct de vedere. L-a sunat și o colegă și i-a dat și sms. V-ați prins. Tace ca porcu-n cucuruz.

Domnule primar. Dacă tăceai anul trecut, filozof rămâneai, vorba unui etnic ungur cu “sz”, nici cu “s” nici cu “z”.

Adauga comentariu