Ne SCRIU cititorii. Este NEVOIE de o trecere de pietoni pe Grănicerilor 110 A. Consilierul local Doris Călăuz - Stejerean s-a AUTOSESIZAT și în cazul STRUȚOCĂMILEI de pe Bulevardul Unirii

Un grup de cititori ne-au trimis mai multe fotografii cu rugămintea de a trage un semnal de alarmă în sensul necesității unei treceri de pietoni în Baia Mare, în cartierul unde locuiesc și își fac cel mai des cumpărăturile. Oamenii sunt nevoiți să treacă adesea neregulamentar din cauza distanței foarte mari dintre treceri, situate de o parte și alta a magazinelor și nu de puține ori era gata să se întâmple accidente:

“În zona Granicerilor 110 A, lumea traversează intens la magazinele Ferma Zootehnică, La doi Pași (magazin ce reprezinta Metro în zonă) și la Magazinul de legume. Mai este și parcarea mare care deservește blocurile de aici. Am sa trimit și poză din partea superioară. Distanța aproximativă până la trecerile de pietoni din zonă, sunt 650 m dreapta și 500 m stânga. Se poate verifica, sunt distante foarte mari între trecerile de pietoni, se poate întâmpla o nenorocire! Mulţumesc!”, ne scrie Adrian Strămăturaru.

STRUȚOCĂMILA de pe Unirii în atenția consilierului Doris Călăuz

Ziarul de Baia Mare a prezentat de curând accidentul de circulație de pe Bulevardul Unirii din Baia Mare, din zona Petrom, când un bărbat a fost luat pe capota unei mașini și aruncat la 10 metri distanță de pe trecerea de pietoni. Aici, trecerea de pietoni se intersectează la un capăt, pe unul din sensurile de mers, cu o parcare destinată taxiurilor (foto jos). În acest caz, consilierul PMP Doris Călăuz - Stejerean (foto sus) s-a autosesizat în vederea reglementării situației. Pentru acest lucru s-a adresat Direcției Generale de acțiune Civică din cadrul Primăriei Baia Mare.

“Ca urmare a accidentului pe care l-ați prezentat în Ziarul de Baia mare am cerut luarea măsurilor corespunzătoare, referitor la mutarea unei stații de taxiuri, care obturează vizibilitatea conducătorilor auto, aceasta fiind amplasată în imediata apropiere a unei treceri de pietoni, creând  un real pericol atât pentru pietonii care traversează regulamentar, cât și pentru conducătorii de autovehicule. Zona în care este amplasată această stație de taxiuri este din direcția Unitatea Militară -Petrom, în apropierea sensului giratoriu de pe bulevardul Unirii nr 26 (Kaufland – cartier Hatvan)”, a declarat Doris Călăuz - Stejerean pentru Ziarul de Baia Mare.

Ziarul de Baia Mare va prezenta și cazul de pe Grănicerilor 110 A, Consiliului Local Baia Mare.

Citește și:

 

Adauga comentariu