Nici nu S-A RĂCIT BINE. PNL vrea SCHIMBAREA actualei LEGI a adunărilor publice

Dreptul la liberă exprimare și dreptul de a protesta sunt de neatins în democrație. Tocmai de aceea, PNL va depune un proiect de lege ce va viza modificarea actualei Legi a adunărilor publice, o lege veche, anacronică, ce nu mai răspunde nevoilor actuale ale societății, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș. (foto)

Prin aceste modificări, PNL urmărește eliminarea oricăror obstacole birocratice care ar putea duce la îngrădirea dreptului românilor la proteste.

Românii au dreptul să protesteze pentru libertate, pentru democrație, pentru adevăr, au dreptul să se ridice împotriva abuzurilor politice și civile, iar aceste drepturi sunt primordiale într-un stat European, mai spune liderul liberal.

“Știm că PSD urăște protestele și pe protestatari. Au simțit asta pe pielea lor mii de români, la protestul din 10 august. PNL se va opune însă ferm oricărei forme de îngrădire a dreptului la liberă exprimare și a dreptului la liberă manifestare, iar PSD trebuie să țină cont de faptul că în războiul dintre politicieni și cetățeni, cei care pierd întotdeauna sunt politicienii”.

Adauga comentariu