O tânără din Baia Mare s-a întors din Norvegia pentru a-şi face propriul business cu obiecte decorative din plante vii şi a avut vânzări de 20.000 de euro in 2018

Raluca Săcui (foto sus) a lucrat timp de opt ani în Norvegia alături de soţul ei, iar în 2016 s-a întors la Baia Mare, oraşul natal, unde a investit 10.000 de euro într-o afacere cu green design, realizat hade-made din plante vii, precum muşchi şi licheni, iar anul trecut a avut vânzări de 20.000 de euro. Firma Frena General Design SRL-D a făcut-o în 2016, iar activitatea companiei a început în 2017, scrie Ziarul Financiar.

“Nu aveam niciun motiv să mă întorc, aveam tot ce-mi doream acolo, dar dorul de casă şi fiul meu, m-au făcut să mă întorc la Baia Mare. E trist să rămâi definitiv într-o ţară, fără să încerci să faci ceva acasă la tine. Dacă am reuşit să fac ceva în Norvegia, de ce nu aş reuşi să fac şi în România? Acolo cochetam cu industria imobiliară extrajob”, spune Raluca Săcui, fondatoarea brandului Frena Design.

Înainte să plece din România, Raluca Săcui era ospătar şi în acelaşi timp studentă la Comunicare socială şi relaţii publice. Când s-a întors în România a făcut un curs de design interior, unde a aflat despre obiectele decorative din plante vii. În prezent realizează tablouri decorative şi pereţii vii din muşchi sau licheni, copăcei şi bonsai (arbori miniaturali).

Din pasiunea pentru design, iniţial a făcut obiecte decorative pentru prieteni, care au îndemant-o să îşi facă propria afacere. Astfel, a pornit la drum cu 10.000 de euro, iar până în prezent veniturile i s-au dublat.

Material preluat integral din Ziarul Financiar.

Adauga comentariu