PNL Maramureș are o dilemă internă: Simion Bizău sau Călin Bota pentru primăria Baia Mare? Pentru Consiliul Județean sunt 35 de candidați

În cadrul unei conferințe de presă a PNL Maramureș, președintele Ionel Bogdan a făcut o radiografie la zi a candidaților pentru alegerile locale și județene, pregătiți după un calendar intern, riguros. 

Pentru Baia Mare există două nume. Unul este al consilierului local Simion Bizău și celălalt al președintelui interimar al PNL Baia Mare, Călin Bota. Simion Bizău este om de afaceri și a impresionat anterior, printr-o declarație, la întrebarea Ziarului de Baia Mare, despre cum vede candidatul pentru această funcție, spunând:

“Candidatul trebuie să fie un om de afaceri, să se gândească la bugetul local ca la bugetul propriu, al propriei firme, să nu dea pomeni electorale. La noi se tot dau gratuități numai că ce e gratis e de fapt cel mai scump. Undeva, noi toți, plătim acea gratuitate, deci este o înșelăciune”.

Călin Bota, este un bun jurist, cu o experiență vastă în cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, deci a lucrat la stat. A fost consilier local și consilier județean dar are de rezolvat o problemă spinoasă, fiind parte într-un dosar DNA privind cheltuielile dintr-o campanie electorală. Din acest punct de vedere, public și politic, este cu un pas mai în spate decât de obicei.

Între cei doi este posibil să existe, pe viitor, o înțelegere de susținere reciprocă, Bizău oferindu-se să-l ajute pe Bota în alte bătălii politice, dacă-l sprijină la primăria Băii Mari, spun sursele Ziarului de Baia Mare.

În bătălia pentru Consiliul Județean și primăriile din județ e încă liniște

PNL Maramureș este convins că actualii primari vor câștiga cu siguranță încă un mandat

“Avem desemnați deja peste 30 de candidați pentru alegerile locale la primăriile din județ, sunt primari în funcție, primarii care au demonstrat că pot să gestioneze foarte bine forurile și dezvoltarea unei comunități locale, atât prin atragere de fonduri europene, cât și printr-un management foarte bun pentru comunitățile locale.

Acești primari cu siguranță vor fi cu toții realeși pentru un nou mandat și suntem foarte optimiști de acest lucru. Totodată mai sunt și alți candidați pe care i-am selectat, care cu toții au experiență politică foarte bună, sunt profesioniști în domeniile din care provin și cu siguranță vor face o figură foarte frumoasă la alegerile locale. În cursul acestui an vom veni și cu alte nominalizări în ceea ce privește UAT-urile din Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan.

Un număr de 35 de liberali s-au înscris deja pentru bătălia internă privind desemnarea candidaților la Consiliul Județean

“Am început procedura de selecție a candidaților pentru Consiliul Județean și aici mă refer la consilierii județeni. Avem peste 35 de colegi, lideri județeni și locali din județul Maramureș care și-au exprimat deja intenția pentru a candida pentru un loc în CJ Maramureș. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să arate faptul că PNL va veni la alegerile locale cu o ofertă foarte bună pentru județul Maramureș și sunt convins că vom câștiga Consiliul Județean Maramureș”, a mai spus președintele PNL Maramureș

5 primari bat la ușile PNL

Primarul Gavril Ropan, prim vicepreședinte al PNL Maramureș a dezvăluit în cadrul conferinței de presă că 5 primari de la alte partide vor să se alăture echipei liberale. Cu greu a mărturisit că este vorba de primari PSD, fără să dea însă niciun nume. A lăsat însă să se înțeleagă că aceștia se vor alătura PNL doar de la alegerile viitoare, pentru a nu-și pierde actualul mandat.

Președintele Ionel Bogdan zice că vrea la CJ. Sursele spun că la Europarlamentare

Președintele Ionel Bogdan a declarat că este posibil să candideze pentru președinția Consiliului Județean Maramureș. Aparenta nesiguranță alimentează zvonurile potrivit cărora ar opta mai mult pentru o candidatură la Europarlamentare.

Adauga comentariu