PNL Maramureș. Ionel Bogdan STĂ deoparte. Cine stă însă la PÂNDĂ? Rolul pe care îl va avea familia Cherecheș în BĂTĂLIA pentru primăria Băii Mari

În Partidul Național Liberal (PNL), toamna se numără candidații. Liberalii au dat startul, la nivel național, în ceea ce privește desemnarea candidaților pentru alegerile locale din 2020. Fiecare filială județeană are termen până în 15 noiembrie să încheie strângerea de candidaturi și să le trimită la centru unde se vor tranșa lucrurile până în 15 martie anul viitor, în cazul municipiilor de județ, în restul localităților neexistând în Maramureș un termen stabilit.

Spiritele încă nu s-au încins, însă spre final, familia Cherecheș va avea un cuvânt greu se spus, poate chiar decisiv. Asta și pentru că deputatul Viorica Cherecheș, a aterizat de niciunde în PNL și chiar dacă nu reprezintă absolut nimic în geometria politică liberală din județ, la tras sfori și la șmecherii de culise este campioană alături de fiul său, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, trimis în judecată de către DNA, în două dosare, pentru multiple fapte de corupție printre care luare de mită în formă continuată. Este de notorietate faptul că deputatul Viorica Cherecheș a votat în plen, total diferit față de recomandările partidului, fără să fie sancționată ceea ce spune foarte multe asupa puterii nerecunoscute oficial pe care o are la București asupra conducerii centrale.

Președintele Bogdan, stă liniștit. Vrea să fie deputat

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan se numără printre preferații liberalilor maramureșeni în ceea ce privește o posibilă cadidatură la primăria Băii Mari. El a debutat cu stângul după ce a declarat oficial că-l susține la funcția de președinte al PNL pe Cristian Bușoi și nu pe cel care în final a ieșit șef peste liberali, Ludovic Orban. Toată lumea se aștepta ca Bogdan să fie mazilit după acest episod însă el a rezistat atât din această postură cât și după stingerea unui adevărat război cu Daniela Onița-Ivașcu, actualmente președinta PNL Sighetu Marmației. Bogdan a fost la un pas de excludere și după ce a criticat conducerea PNL și a cerut o analiză a activității conducerii afirmând:

“Nu putem să mai fim în continuare o locomotivă cu aburi cu pretenții de tren de mare viteză”, după care a cerut “convocarea unui Birou Permanent Național al partidului, în cadrul  căruia  să fie prezentat un raport al activității Biroului Executiv Central și al președintelui  Ludovic Orban”.

Ionel Bogdan a ieșit întărit și din acest episod, primind doar avertisment și de atunci defilează în plan mediatic în Maramureș. Practic orchestrează cum dorește toate deciziile la nivelul organizației județene. Cu toate acestea nu dorește să candideze la primăria Băii Mari și are alte gânduri:

“Nu doresc să candidez la primăra Băii Mari. Îmi doresc să candidez la Consiliul Județean sau la Camera Deputaților. Încă nu și-a depus nimeni candidatura dar printre doritori ar fi Călin Bota, președintele PNL Baia Mare, consilierul local Simion Bizău, consilierul județean Felician Cerneștean”.

Ionel Bogdan a aruncat bomba la final, declarând că o posibilă candidatură este și acea a lui Cristian Anghel, actualmente președinte al Partidului Ecologist Român (PER) Maramureș, care în trecut a avut probleme cu justiția, executând o pedeapsă cu închisoare pentru fapte de corupție:

“Chiar fostul primar Cristian Anghel este posibil candidat din partea PNL Maramureș”, a adăugat președintele Bogdan.

PNL Maramureș își propune să finalizeze lista cu 30 de candidați pentru toate comunele și orașele importante din județ până la începutul anului viitor.

Conslierul local Ioan Beuca: “Vrem pe cineva din interiorul partidului”

Ioan Beuca este unul dintre cei mai activi consilieri ai PNL care s-a făcut foarte remarcat și cu ocazia referendumului pentru redefinirea familiei obținând rezultate foarte bune în localitatea sa de baștină, Poienile de Sub Munte, unde există o mare comunitate de protestanți, mulți dintre locuitori lucrând în afara granițelor țării, în special la Londra, iar imaginile cu ei la vot au făcut înconjurul lumii prin intermediul internetului. Ioan Beuca a declarat pentru ziarul nostru că o candidatură din interiorul partidului ar fi cea mai bună soluție și are câteva nume:

“Consilierul local, avocatul Cristi Țâgârlaș este un bun candidat pentru primăria Băii Mari. Îi mai avem pe președintele Călin Bota de la municipiu și pe Felician Cerneștean, colegul meu din Consiliul Județean. La întrebarea dumneavoastră vă spun că mizăm pe cineva din interiorul partidului și nu pe cineva din afară”.

Tineretul va avea o dezbatere internă

Gabriel Ștețco, președintele tinerilor liberali maramureșeni ne-a spus că urmează o dezbatere în interiorul organizației și vor comunica pe cine susțin. Ei vor alege între Țâgârlaș, Bota și Ionel Bogdan. Din partea femeilor liberale nu am reușit să obținem un punct de vedere pentru această analiză politică.

Viorica Cherecheș, obiectiv contrar politicii PNL: protejarea corupților!

Deputatul Viorica Cherecheș a intrat în politică în momentul declinului carierei politice și administrative a fiului său, primarul de Baia Mare care la un moment dat a fost reținut, în arest preventiv și în arest la domiciliu. De aici și ideea că a mers în Parlament doar pentru a-și scăpa odrasla de marile probleme cu justiția, fiind unul dintre primarii cu cele mai multe capete de acuzare din partea DNA, la nivel național. Cătălin Cherecheș chiar a declarat la un moment dat, într-unul din multele sale momente de obrăznicie și sfidare la adresa normalității, că aproape nu mai există infacțiuni în codul penal de care să nu fie acuzat, cercetat sau trimis în judeactă.

Vă reamintim că deputatul Viorica Cherecheș nu a protestat împotriva corupției alături de colegii de partid în fața sediului Camerei Deputaților, vizavi de Ordonanța 13. Viorica Cherecheș nu a protestat nici cu telefonul cu “lanternă” în plenul Camerei Deputaților, conform cerințelor PNL (foto jos). Totul a fost surprins într-o imagine grăitoare în care colegii săi de partid și de Parlament protestează în plen cu telefoanele mobile, cu blițurile pornite, în semn de solidaritate cu strada, care a făcut istorie cu “momentele luminii”.  Imaginile au făcut înconjurul lumii și au reaprins speranța victoriei asupra unei Românii măcinată de corupție.

O putem însă observa pe deputata Cherecheș, cu capul plecat, smerită, văzându-și de treabă în timp ce colegii din jurul ei fluturau telefoanele cu”lanternă”. Asta înseamnă să fii Cherecheș! În ce absurdă opoziție se află acestă persoană! Face opoziție în opoziție și jocul puterii pentru protejarea corupților și menținerea corupției. Acum credeți că a intrat în politică pentru a-l scăpa de pușcărie pe fiul său?

Cu toate acestea, este un candidat serios la primăria Băii Mari. Nu este exclusă nici candidatura lui Cătălin Chetrecheș (în medalion) din partea PNL, că tot a zburat din floare în floare în toate partidele. Evoluția carierei sale este însă incertă din ncauza problemelor cu justiția. Mamă și fiu au aceleași calități: lipsă de bun simț în politică, sfidare, complexe de superioritate, sunt răzbunători pe cei care nu-i iubesc, distrugându-le familiile sau carierele. Cătălin are și ceva în plus. Un bilet de întoarcere la Gherla din partea DNA. Îi mai trebuie viză de la judecători.
 

 

Adauga comentariu