POLIȚIȘTI maramureșeni au ÎMPUȘCAT o fetiță de 7 ani după o URMĂRIRE ca-n filme a tatălui său!

Azi, în baza unei informații și cu prilejul unei acțiuni pentru combaterea infracțiunilor pe linie rutieră și de contrabandă, un echipaj de poliție a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcție frontală, față de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș, conform biroului de presă al IPJ Maramureș.

Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea.

Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii.

Pe timpul urmăririi, șoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei.

La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

De asemenea, din primele verificări realizate la fața locului, s-a constatat că, în acea casă, la niște cunoștințe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetițe și 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței.

Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind  în afara oricărui pericol.

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare.

IPJ nu a confirmat ÎMPUȘCAREA fetiței

"Fetiță de 7 ani fost preluată de un echipaj EPA SMURD si dusă la CPU Viseu, a primit tratamentul necesar pentru plagă prin împușcare a labei piciorului drept

Apoi a fost preluată de un echipaj tip B si va fi transportata la UPU Spit Jud Urg BM însoțită de mama. Este stabilă și liniștită", ne-a declarat dr. Ioana Cătană, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Maramureș

Chiar dacă IPJ (foto sus, stânga, inspectorul șef al IPJ Maramureș, Liviu Constantin Grozavu) nu a confirmat până la această oră, fetița de 7 ani a fost împușcată de către polițiști în încercarea prinderii suspectului urmărit, adică a tatălui său, după spusele unor cunoștințe.

Adauga comentariu