Prea MULȚI consumatori, prea PUȚINE containere. COȘMARUL gunoaielor de pe Republicii, Mărășești, Mărăști

Un cititor al ziarului de Baia Mare ne-a trimis în mai multe rânduri fotografii cu ceea ce locuitorii zonei Republicii, Mărășești, Mărăști numesc, pe bună dreptate, coșmarul gunoaielor. Zilnic, containerele de aici sunt arhipline. Cei care locuiesc în imediata apropiere sunt nemulțumiți nu doar de aspectul insalubru ci și de pericolul îmbolnăvirilor mai ales că se apropie sezonul cald.

“Imagini se sărbătoare. Așa e la noi de vreun an și jumătate. Nu mai știm ce să facem. Nimeni nu ne bagă în seamă la primărie. Se întâmplă de când au adus containerele mari. Înainte era liniște și curățenie. Acum e jale. De o jumătate de an mă rog de domnul primar să facă ceva și nu se întâmplă nimic. Mă minte mereu. Când suflă vântul ne trezim cu mizeriile pe balcoane. Practic în intersecția Republicii cu Mărășești a apărut o nouă groapă de gunoi în Baia Mare. Vin cu mașini mari, aruncă și în container și pe jos. Au apărut și cei care scormonesc prin gunoaie. Vine vara și o să fie și mai rău”, ne-a scris cititorul nostru.

Ziarul de Baia Mare a luat legătura cu directorul firmei de salubrizare, Mihai Apan de la Drusal.

Așa am aflat că Drusal golește containerele de aici și de 3 ori pe zi în loc de o singură data cât este prevăzut în contract. Cu toate acestea parcă nici nu se vede că cineva a strâns resturile menajere.

“Problema este pe toată zona. Sunt de trei ori mai mulți oameni decât normal, deserviți de containerele din acea intersecție. Ar trebui să fie 120 de persoane la un container/zi. Aici s-au făcut blocuri noi și au rămas același număr de containere. Noi am făcut adrese către Direcția Urbanism din cadrul primăriei Baia Mare să îi oblige pe cei cu proiecte de blocuri noi să cuprindă și platforme în planul lor pentru că astfel se ajunge în aceste situații”, ne-a spus directorul Mihai Apan.

În Baia Mare există 180 de platforme care cuprind câte 4 sau 6 containere voluminoase.

Din păcate în 30 de locații din Baia Mare nu există nci pubele nici eurocontainere. În schimb apar în locuri nepermise foarte multe reziduri de construcții și nu numai. Multe service-uri aruncă din păcate foarte multe caroserii lângă pubelele pentru resturi menajere. Și cătățenii fac același lucru când vine vorba de televizoare vechi ori mobilă.

Concluzia? Un plan corect al amplasărilor platformelor pentru strângerea gunoaileor de toate tipurile este de necesitate urgentă. Drusal are în plan o transformare spectaculoasă a acestui aspect asupra căruia vom reveni într-un material viitor.

Adauga comentariu