Presa Bună a anticipat CORECT: deputatul Sorin Bota, VICEPREȘEDINTE la ASF. Se duce la salariu de 17.000 de euro pentru 5 ani

Ziar de Cluj din rețeaua Presa Bună din care face parte și Ziarul de Baia Mare a anticipat corect faptul că deputatul maramureșean Sorin Bota va ajunge vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), încă de acum fix 10 zile. Publicația mai scrie că Bota vrea și șefia PSD Cluj și face o radiografie dură a traseului său politic pe ruta Cluj-Baia Mare-București și acum retur. Detalii în articol:

Ilustrul necunoscut, deputatul baimarean Sorin Bota, vrea sa ajunga sef la PSD Cluj si vice la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Potrivit site-ului 1asig.ro aflăm că de ieri, Sorin Bota este vicepreședinte ASF și răspunde de Piața de Capital.

“Audierea celor peste 30 de candidati inscrisi pentru Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF a avut loc marti, 13 noiembrie a.c., in sedinta comuna a Comisiei pentru buget, finante si banci, a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si a Comisiilor similare ale Senatului. Vedeti mai jos care este noul Consiliu ASF si care este istoricul noilor membri”, mai scrie 1asig.ro.

Bota nu răspunde. Liviu Pop, NEAGĂ!

Postul lui Bota este pe o perioadă de 5 ani și va avea un salariu în lei de aproximativ 17.000 de euro. Pentru a nu fi incompatibil, Sorin Bota nu mai poate rămâne deputat, deci trebuie să renunțe la mandat. Ziarul de Baia Mare l-a contactat telefonic pe deputatul Bota dar și prin sms și încă nu ne-a răspuns. Tot telefonic, senatorul Liviu Marian Pop neagă alegerea lui Sorin Bota la ASF.

Cine urmează pe listă?

Dacă Sorin Bota acceptă postul, următorul pe lista deputaților este  Bogdan Tomoiagă din Moisei, actualmente secretar de stat în Ministerul Turismului, numai că și el ar deveni incompatibil în cazul în  care ar accepta funcția de deputat ceea ce l-ar putea determina să rămână pe loc. Asta și în condițiile în care, sursele noastre spun că pentru a nu pierde postul de la Turism, PSD ar dori să o propulseze pe Lucia Oșan, următoarea după Tomoiagă.

Adauga comentariu