PREȘEDINTE pentru o zi. Elevul Denis Lazăr a fost în pielea șefilor Consiliului Județean pentru o zi în cadrul proiectului ”Arta de a conduce”

În cadrul proiectului „Arta de a conduce” desfășurat de Prefectura Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean al Elevilor Maramureș și Asociația Elevilor Maramureș, în data de 2 aprilie 2019, cu ocazia „Zilei Prefectului”, Denis Lazăr, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare a avut ocazia să descopere cum este să fii în pielea președintelului sau vicepreședintelului Consiliului Județean Maramureș, pentru o zi.

Denis Lazăr (foto sus) este elev în clasa a XI la colegiul băimărean a și a fost ales, recent, președinte al Asociației Elevilor Maramureș. În cursul zilei de marți, Denis a îmbrăcat haina de președinte al Consiliului Județean, primind întreaga atenție cuvenită acestei funcții,  din partea aparatului de specialitate al instituției. Tânărul ”președinte” a vizitat și s-a familiarizat cu toate direcțiile, serviciile, birourile și compartimentele Consiliului Județean Maramureș, dar a purtat discuții și cu șefii acestora în ceea ce privește modul de funcționare a instituției și circuitul documentelor. Întrebările sale au fost directe și sincere, reușind să motiveze și mai mult funcționarii publici în explicațiile acordate cu privire la proiectele pe care le derulează.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea s-a arătat încântat de modul în care se derulează proiectul ”Arta de a conduce”, dar și de interesul manifestat de Denis Lazăr față de proiectele pentru tineret promovate de instituția județeană. Totodată, cei doi președinți au purtat discuții serioase pe diverse teme administrative și politice.

“Denis este un tânăr implicat, care a dovedit curiozitate și aplecare spre activitatea Consiliului Județean Maramureș, dar și cu privire la atribuțiile președintelui. I-am oferit cu multă bucurie toate informațiile și chiar i-am propus să își exerseze abilitățile administrative, semnând câteva documente interne. Este nevoie de tineri ambițioși în administrație și îi încurajez pe toți să învețe despre modul de funcționare al administrației publice locale, iar apoi, în viitor, să vină să lucreze alături de noi” a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

Adauga comentariu