Primarul Lucian Morar intră de mâine în GREVĂ la MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. Vezi reacția ministrului Sorina Pintea. Edilul se consideră DISCRIMINAT politic și etnic în obținerea unei STAȚII de Ambulanță

Două postări pe Facebook, ale primarului Lucian Morar de la Ulmeni și a soției sale, Ioana Pricop ne-au ridicat semne de întrebare. Morar a scris că este determinat și că va lupta până la capăt pentru comunitatea sa iar Ioana ne-a anunțat că de mâine Lucian Morar începe un altfel de protest și îi roagă pe cititori să le fie alături.

Interesantă este mișcarea Lui Morar care face circ tocmai când Ministerul Sănătății găzduiește o importantă întrunire cu miniștii de resort din toate statele UE și mai mult, este campanie electorală. Tocmai mâine, la Parlament, încep discuțiile cu aceștia. E o potrivită ocazie de a ne face din nou de rușine întregii Europe mai ales că edilul din Maramureș atacă acolo nu i se poate rezolva problema. 

Lucian Morar a postat, în mașină, în drum spre București

Contactat telefonic de Ziarul de Baia Mare, edilul din Ulmeni a recunoscut că urmează să protesteze mâine în fața sediului Ministerului Sănătății. Asta pentru că în ceea ce privește construirea unei stații sau măcar a unei substații de Ambulanță, el și comunitatea pe care o reprezintă sunt discriminați politic și nu în ultimul rând etnic.

“Avem 2000 de rromi și 1850 de maghiari în comunitate dar nu avem nici maternitate nici Ambulanță așa cum aveam când eram comună iar acum suntem oraș. Eu însumi m-am născut în fosta maternitate, desființată înainte ca eu să fiu primar. Și în 2005 și în 2008 am făcut demersuri pentru o stație SMURD dar s-a făcut la Fărcașa pentru că acolo se deschide groapa de gunoi ecologică. Am mai făcut demersuri și în 2017 și când credeam că se va face la noi dar s-a făcut o substație la Ariniș, pentru că primarul de acolo, Gheorghe Mureșan e pesedist și președinte al primarilor PSD din Maramureș. Deci suntem discriminați și etnic și politic”, ne-a declarat primarul.

Mâine la ora 10:00, Lucian Morar se va afla în fața sediului Ministerului Sănătății și va hotărî tipul de grevă la care va recurge. Din informațiile ziarului nostru este posibil ca Morar să aleagă cea mai severă formă, greva foamei. El a trimis memorii la toți factorii decidenți din Maramureș și de la centru pentru a rezolva problema comunității sale unde, a fost nevoie chiar și de 3 ore de așteptare în cazul unui apel pentru o Ambulanță, conform spuselor acestuia.

Sorina Pintea: Nu Ministerul Sănătății aprobă sațiile de Ambulanță

Pentru Ziarul de Baia Mare, ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat că nu Ministerul Sănătății aprobă stațiile de Ambulanță ci Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat din subordinea MAI. Ministerul Sănătății primește aprobarea și alocă posturile. Lucian Morar a trimis aici o adresă acum 4 ani și i s-a respins solicitarea. Nici la Ariniș încă nu s-au aprobat posturile.

Dincolo de necesitățile primarului este evidentă o lovitură politică la adresa ministrului Pintea care asigură președinția UE pe Sănătate în această perioadă.

 

Adauga comentariu