În privinţa „Certificatului verde”, sufleurul a adormit, iar cei din Coaliţia de guvernare nu-şi ştiu replicile, doar „lepricile”

Deşi avem bănuieli, totuşi nu o să ştim niciodată care este cea mai veche meserie din lume: cea de politician, sau cea de curvă. Dar, în ceea ce priveşte „certificatul verde” şi adoptarea acestuia, vă mai putem da un exemplu de curvăsărai politic din partea PSD de până şi politicienii UDMR roşesc feciorelnic.

Prin urmare, avem aşa: un proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 care deşi ar trebui să fie lege organică (adică să fie votat în Parlament, unde această Coaliţie are o majoritate covârşitoare), aflăm că ar urma să fie asumat de către Guvern în cursul acestei săptămâni.

Că PSD sabotează la Parlament votarea certificatului verde, deşi proiectul de lege este iniţiat chiar de către ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila. Care ne flutură chiloţeii prin faţa ochilor şi ameninţă cu... demisia..., dacă nu i se aprobă legea.

Dar intră în vitrina cu felinar roşu să-şi oferteze nurii şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, care zice că se opune. Când este vorba despre Cîţu noi habar nu avem la ce anume se opune, că omul nu prea este un comunicator şi doar aruncă, fonfăit, nişte cuvinte prin mască. Deci ar putea să se opună „certificatului verde”, sau ar putea să se opună adoptării acestuia prin asumare. Nici nu contează.

Mai nou, Cîţu sare ca Mandolină să se bage în seamă că e preşedinte de partid şi să nu uite lumea că nu mai e premier. Că ştie el ce ştie, cum e să fii preşedinte, fără să fii premier, ca în final să ajungi să-ţi faci propria jucărie politică, doar, doar te-o mai băga cineva în seamă.

Aşa că, profitând de faptul că nu au sprijinul lui Cîţu, cei de la PSD îi cer premierului Ciucă să adopte „certificatul verde” prin Ordonanţă de Urgenţă, deşi, fiind vorba (cum v-am mai zis) despre drepturi şi libertăţi civile, acesta trebuie să fie adoptat ca lege în Parlament şi nu ca Ordonanţă de Urgenţă Guvernamentală care să poată fi atacată la Curtea Constituţională, tergiversată, huiduită, abandonată şamd.

Oare ne scapă nouă ceva din acest dans al struţului cu curul la vedere şi capul în nisip? Păi, să vedem.

În forma finală, proiectul stipulează că angajatorii din sectorul public şi privat au obligaţia de a solicita personalului certificatul electronic COVID-19. De asemenea, certificatul va fi eliberat atât pentru cei vaccinaţi, fie cu doză completă, fie cu cel puţin o doză, dar şi persoanelor care se vor testa cu PCR sau test antigen. Cei care nu vor avea certificatul vor avea contractele de muncă suspendate, fără plata salariului.

Personalul nevaccinat beneficiază de 15 vouchere pentru testare antigen rapidă, pe perioada existenţei obligaţiei de a prezenta certificatul ELECTRONIC COVID-19, din sumele alocate de la bugetul de stat, potrivit normelor metodologice de aplicare a prezentei legi. Iar angajatorul are obligaţia de a lua măsurile necesare în vederea verificării certificatelor prin intermediul aplicației mobile "Check DCC".

Altfel, amenzi, amenzi, sancţiuni, sancţiuni – de la 10.000 de lei pe abatere, până la 100.000 de lei pe abatere.

Deja, cu complicitatea nemijlocită a serviciilor noastre secrete (partea aservită Rusiei), parlamentarii români au primit telefoane şi mesaje de ameninţare să nu voteze în favoarea acestui „certificat verde”, dar nu am văzut nici o reacţie din partea serviciilor, nu ni s-a spus despre o anchetă în desfăşurare, despre ce măsuri de pază şi protecţie s-au luat pentru ca demnitarii români să nu se simtă ameninţaţi şi să voteze în deplină libertate de conştiinţă.

Din contră, ieri, huliganii AUR, în frunte cu Georgică Simion, au invadat curtea Parlamentului şi efectiv i-au asediat pe parlamentari în incintă, sub ochii bovini impasibili ai jandarmeriei române.

Mai mult, huliganul de galerie, George Simion, şi-a permis să hărţuiască „live” parlamentarii să pună pe ordinea de zi discutarea „certificatului verde” şi să-l „respingă” rapid, acuzându-i de „laşitate”, totul sub presiunea mulţimii convocate de el. Încă îi şi lua peste picior că, cică îl întreabă pe el pe unde să părăsească clădirea Parlamentului (citez): „Mă întrebau parlamentarii pe unde pot să iasă că erau blocate ieșirile. Le-am zis să spună că nu votează certificatul și le arăt eu după aia pe unde pot să iasă. Păi, vrei să fugi așa, ca șobolanul?”

Dacă asta nu este şantaj şi premeditarea intimidării forului legislativ al Ţării, nu ştiu ce mai e.

Frumos este că PSD simte cum golănaşul Simion îi fură electoratul instabil emoţional. De aceea ar vrea ca Ciucă (şi prin el, PNL şi Iohannis) să culeagă castanele fierbinţi ale „certificatului verde”. De aceea insistă la OUG. Adevăraţii şobolani în această poveste sunt cei de la PSD care, în loc să ceară ca instituţiile statului să pună piciorul în prag şi să-şi facă datoria, extrăgând din ecuaţia instabilizării României pe aceşti huligani de stadion de la AUR (cu tot cu şparlamentarii formaţiunii căţărate pe Tricolor), acţionează călduţ cerând Ordonanţă de Urgenţă.

Asta şi pentru că, la fel de umpluţi în scutece şi lipsiţi de bărbăţie, sunt şi restul curvelor care ni se vând drept politicieni din Coaliţia de Guvernare.

Nici banii de pe noptieră nu şi-i merită.

Şi, gata!

Adauga comentariu