RĂZBOI total PSD-ALDE la Bogdan Vodă. Consilierul social-democrat Botiș Dumitru a rămas fără sprijin POLITIC pentru că nu a boicotat UN PROIECT DE APĂ POTABILĂ inițiat de ALDE!

Alianața dintre PSD și ALDE nu a funcționat în multe cazuri în Maramureș fiind de notorietate și conflictul deschis dintre Cornelia Negruț, președintele ALDE Maramureș și Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al social-democraților la nivel național.

La Bogdan Vodă, lucrurile au intrat chiar în sfera absurdului, conflictul aducând mari prejudicii comunității și chiar întârzierea unui proiect de o însemnătate deosebită cu privire la modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare. În prezent, cetățenii comunei nu au apă potabilă iar apa de la robinete o folosesc doar ca apă menajeră.

Primarul Anuța Bizău a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, problemele cu care se confruntă din cauza opoziției consilierilor PSD, culmea, tocmai cei cu care sunt teoretic în alianță până la nivel de guvernare. Rețeaua actuală este foarte veche iar captarea este pe tritoriul comunei Ieud, fiind una de sprafață de la un izvor. Din păcate clădirea unde sunt bazinele de captare nu are curent electric iar stațiile de clorinare și de filtrare a apei nu pot funcționa.

Pentru intrarea în normal a lucrurilor și implicit pentru obținerea unei ape potabile, primarul Anuța Bizău a demarat proiectul amintit care cuprinde și o rețea electrică formată din 61 de stâlpi pe o distanță de aproximativ 3 kilometri. Proiectul este prin PNDL 2 și are o valoare de 63 de miliarde de lei vechi.

A votat pentru CETĂȚENI, PSD l-a dat AFARĂ!

Consilierii PSD au boicotat în repetate rânduri, mai multe luni de zile, ședințele de Consiliu Local iar neincluderea în bugetul local a sumelor primite la rectificare a dus la amânarea parcă la nesfârșit a împlinirii unui vis al locuitorilor, de care ar râde oricine din lumea nu neapărat civilizată, acela de a avea apă bună de băut la robinete. Astfel, oamenii mai trebuie să aștepte și trebuie să bea în continuare apă din fântâni (foto sus, sursa - maramedia.ro).

Pentru că unul dintre consilierii PSD, Dumitru Botiș, a votat pentru rectificarea bugetară, PSD i-a retras de câteva zile sprijinul politic. Pntru PSD votul este unul doar de luptă politică și deloc social, în contradicție cu doctrina partidului. Iată cum, din cauza unor bătălii politice absurde, comunitățile au de suferit tocmai din partea celor care de fapt și-au strâns mâinile să-i ajute.

 

Adauga comentariu