(REPORTAJ VIDEO) Al doilea Stat Paralel - Coaliția pentru Familie

Un sistem de sănătate prăbușit, corupt, în care oamenii mor pe capete. Din vina statului român, care nu e în stare să investească în spitale, medicamente, aparatură modernă și sănătatea pacienților săi. Medici care pleacă, asistente care părăsesc țara, bătrâni care îngrijesc alți bătrâni, în afara țării. Copile însărcinate, fără pic de educație sexuală, din generația ”Singur acasă”. Copii bolnavi de cancer. Adulți bolnavi de cancer. Străzi neasfaltate.

Sărăcie. Una lucie, în care peste 250.000 de copii din România se culcă noaptea flămânzi. Drumuri neasfaltate, școli care cad pe tine, un sistem de învățământ care mai mult te prostește. Dascăli plătiți prost, care și-au pierdut speranța. Bătrâni umiliți după zeci de ani de muncă, considerați adevărate poveri.

Sărăcie. Umilință. Boală. Corupție. Moarte. Pe toate astea le avem în România. Și chiar mai multe. Dar altceva ne pregătesc parlamentarii în aceste zile! Ceva măreț, care ar trebui să ne aducă aminte de origini, de cum eram în urmă cu 2.000 de ani. Îi interesează cum e cu familia, cu tradițiile, cu valorile. Și vor să scrie asta negru pe alb, în cel mai important act al țării noastre: în Constituție. Sunt ajutați de oameni uniți într-un grup de inițiativă, care se laudă că protejează familia. Și vreo trei milioane de oameni li s-ar fi alăturat în acest demers.

În reportajul colegilor noștri de la Știri de Iași veți afla care sunt punctele de vedere ale factorilor tuturor implicați și/sau afectați de acest referendum: Coaliția pentru Familie, Biserica Ortodoxă, parlamentari, membrii comunității LGBT, psihologi.

Adauga comentariu