ȘAH politic la Borșa. Planul “DIASPORA” vrea să schimbe PUTEREA. Vezi cine strânge OASTEA. Ziarul de Baia Mare vă spune ce urmează

Comunitatea borșeană din Maramureș s-a trezit ieri parcă dintr-un somn politic și administrativ care se anunța lung și plictisitor. După ce actualul primar Ioan Sorin Timiș părea că va avea o iarnă liniștită după ce l-a executat pe viceprimarul PMP, Remus Traian Timiș. Acesta din urmă s-a lăsat descoperit, eliminându-și trei consilieri considerați trădători de partid. Rămas fără apărare, a fost un fleac pentru Sorin Timiș să-l trimită la colț. Totul părea definitiv jucat, actualul edil lăsând în ultimele două săptâmâni să se creadă că nu mai are nimic de făcut decât să privească spre un alt mandat cu toate că PMP se regrupează și vrea să recupereze ce a pierdut.

Șocul a venit ieri când fostul primar Tony Mihali (foto dreapta) a aruncat prosopul în ring iar pentru ceasuri bune, jocul politic s-a oprit brusc și parcă e gata de resetare.

“Dragi borseni. Numerosi sunteti cei care ma intrebati daca ma intereseaza urmatoarele alegeri. (…)  Ideea mea este urmatoarea: Pentru urmatoarele alegeri si dupa, as fi interesat sa conduc pe plan local un partid politic compus din oameni de valoare si de buna credinta cu care sa putem castiga cat mai multe posturi de consilieri locali printre care sa ocup si eu un post de consilier local. (…) Nu sunt interesat si nici dispus de functia de primar sau viceprimar,” a fost doar începutul.

Imediat a venit completarea fostului consilier băimărean, Vasile Vlașin (la microfon), cel care l-a antrenat în campanie pe Tony Mihali și l-a făcut practic câștigător. Să ne înțelegem, și-l contrazic aici pe Vlașin, nu a fost nicio revoluție a “verzilor”, a partidului cu această denumire. A fost revoluția unor oameni vizionari care au știut prin momente geniale să ducă o campanie acolo unde și-au dorit, spre victorie. Puteau candida și din partea unei trupe de teatru de păpuși că rezultatul ar fi fost același. Vasile Vlașin, abil precum cum îl știm, a tulburat și mai mult apele, arătând că

“Tony Mihali nu a făcut un anunț clar de candidatură pentru alegerile din 2020, ci doar a pus câteva întrebări pertinente despre viitorul orașului, apele s-au agitat imediat în sânul deținătorilor actuali de funcții publice...”

Ce au dorit cei doi? Să ia pulsul. Să ridice tensiunea ca pe urmă tot ei să vină cu medicația. Și până azi se pare că au reușit.

PLANUL adevărat, prezentat de Ziarul de Baia Mare

Practic, la Borșa se coace ceva uriaș de ceva vreme. În urmă cu câteva zile un grup de borșeni, realizați din punct de vedere financiar, s-au hotărât să facă ceva trainic, de durată, pentru comunitatea lor. Le trebuia scânteia și ieri au produs-o. Au luat firul de unde s-a rupt ultima dată. Vasile Vlașin e dirijorul din interior. El are menirea de a închega totul. Proiectul este unul mai mult apolitic și reiese oarecum din ceea ce s-a postat pe Fecebook.

Ideea unui partid care să adopte un grup din exterior este aproape imposibil de pus în practică, cu excepția situației în care grupul adoptă un partid defunct și-l repun în joc. Numai că acest lucru durează, nu că nu ar fi timp suficient pentru toate acestea. Una din variantele viabile este aceea a unui candidat independent, știut fiind apetitul românilor pentru oameni care nu au mai făcut parte din niciun partid politic.

Un astfel de om, sprijinit acum financiar de unul de-al lor, este cheia succesului. Emoția diasporei care vine să salveze țara încă există. Pe acestă emoție colectivă se poate modela viitorul politic sau apolitic la Borșa. Oameni care au reușit afară și în afara sferei corupției sunt cei mai credibili și îndreptățiți să pună piciorul în prag.

Cert este că putem numi acest grup “Diaspora” având în vederere că planul este pus la cale de către persoane apolitice sau fără activitate efectivă chiar dacă unii au adeziuni. Cei mai mulți dintre ei sunt oameni de afaceri borșeni care lucreară în străinătate. Oameni cu bani mulți și care vor să își aleagă un lider incoruptibil. Alături de borșenii din afara țării mai sunt câteva nume importante de borșeni care au afaceri mari în România.

Un alt artizan al Planului “Diaspora” este se pare Gyovanny Tymyș a lui Roată (foto sus), borșeanul care uimește lumea cu echipa sa la cele mai mari exopoziții internaționale din Europa unde are deschise și câte cinci șantiere deodată în tot atâtea orașe din țări diferite! El construiește standuri pentru cele mai mari firme ale lumii, auto-moto, farmacie, mobilă, corpuri de iluminat și altele.

Ceea ce nu se știe e că în acest proiect s-au unit cei care au încercat să facă lucruri pe care le-au reușit ca persoane private în străinătate dar nu au fost lăsați să le facă și acasă. Acum nu vor să-și mai ceară voie de la nimeni. Vin să aducă proiecte europene majore la Borșa. Se întorc acasă să schimbe totul pentru totdeauna.   

 

Adauga comentariu