Se ÎNCHID ȘCOLILE la Cavnic, “Polul Nord” al Maramureșului. Ninge continuu, zăpada a ajuns la 1,20 m iar utilajele de deszăpezire NU fac față

De câteva minute a început ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Cavnic. Pe ordinea de zi, tema principală este suspendarea cursurilor școlare până luni, 21 ianuarie. Motivele sunt foarte bine întemeiate:

“Zăpada este foarte mare și ninge continuu. Stratul a ajuns la 1,20 m, având cel mai gros strat de zăpadă din Maramureș. Avem multe străzi în rampă, înguste și utilajele de deszăpezire abia mai urcă și nu mai pot impinge cantitatea uriașă de omăt. Condițiile meteo încetinesc utilajele. Dacă un anumit tronson de drum îl deszăpezeam în 2-3 ore, acum ne poate lua chiar 20 de ore. Pe lângă utilaje sunt nevoiți să circule bătrâni, copii, persoane vulnerabile. Se pot întâmpla nenorociri și nu ne asumăm așa ceva. Va fi vina celor care nu aprobă suspendarea cursurilor, în caz că ne resping cererea și se întâmplă ceva rău”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, Vladimir Petruț, edilul orașului Cavnic. (foto jos)

Inspectoratul Șocal Județean (ISJ) Maramureș a fost deja înștiințat de această inițiativă și date fiind circumstanțele, este greu de crezut că se va opune mai ales că azi, ISJ a mai suspendat cursurile în alte trei localități maramureșene: la Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Baia Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structura Preluca Nouă.

Inspectoratul a APROPBAT suspendarea

Ultima oră. Consiliul de Adminsitrație al Colegiului Economic “Pintea Viteazul” din Cavnic a trimis solicitarea către ISJ Maramureș în vederea suspendării orelor în zilele de miercuri, joi și vineri. Prof. Adriana Meșter, purtător de Cuvânt al ISJ a confirmat pentru Ziarul de Baia Mare că solicitarea a fost aprobată de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului. Verdictul final urmează să fie dat de către Consiliul Județean pentru Situații de Urgență, care, practic, trebuie să îndeplinească, în această etapă, o simplă formalitate și să aprobe cererea.

Suspendarea orelor vizează 550 de elevi, de la grădiniță până inclusiv la liceu.

Adauga comentariu