Senatorul Liviu Marian Pop ACUZĂ FRAUDĂ la alegeri: 3668 "VOTURI DIN BURTĂ" la o secție din Belgia

Senatorul Liviu Marian Pop acuză pe o rețea de socializare că la o secție de vot din Belgia apar anomalii extraordinare între numărul de alegători și numărul de voturi, trăgând concluzia că diferența uriașă a fost "din burtă", adică posibil fraudată!

"La o secție din Belgia!
Număr de alegătorii 1673!
Număr de voturi 5341 (5324 valabile și 17 nule)!
3668 de voturi “din burtă”!", spune senatorul liviu Marian Pop.Autoritățile în drept ar trebui să verifice cu atenție fiecare dintre neregulile constatate la scrutinul electoral din 26 mai 2019 și să comunice public concluziile și probe pertinente că acele erori nu au fost făcute cu intenție.

Existența a numeroase sesizări de procese verbale cu erori semnificative, precum și numărul semnificativ de voturi pe liste suplimentare ridică o serie de suspiciuni privind corectitudinea votului la alegerile pentru Parlamentul European și la referendum.

În momentul de față, partidele nu au posibilitatea de a verifica dacă a existat sau nu vot multiplu, întrucât formațiunile politice nu au avut acces la aplicația folosită pe tabletele Serviciului de Telecomunicații Speciale. Din acest motiv reprezentanții PSD sau ai celorlalte partide nu au putut exclude o posibilă fraudă electorală realizată prin vot multiplu.

STS ar trebui să prezinte public de urgență probele care pot demonstra că aplicația privind verificarea dublării codurilor numerice personale a funcționat și a putut semnala eventuale tentative de vot multiplu.

În funcție de evoluțiile legate de acest subiect și mai în cazul în care autorităților responsabile nu vor clarifica dincolo de orice dubiu suspiciunile privind procesul de votare din 26 mai, ar trebui analizată și posibilitatea ca Parlamentul să constituie o comisie de anchetă care să stabilească adevărul cu privire la acest subiect.

Este prematur să se formuleze acuzații de „fraudă electorală”, dar această ipoteză va deveni din ce în ce mai probabilă dacă autoritățile în drept nu vor clarifica cât mai rapid numeroasele nereguli constatate pe procesele verbale din secțiile de votare.

Un alt semnal de alarmă al senatorului se referă și la o situiație dintr-o secție de votare din țară unde calculele sunt următoare: 

"PS mai las un Proces Verbal din țară în care “581=536+29”, scrie Liviu Marian Pop pe contul său de Facebook.

Adauga comentariu