Sighetenii NU MAI VOR apă de la Vital! Prețul este exorbitant și primesc APĂ cu RAȚIA ca pe vremea lui Ceaușescu. Puteți semna PETIȚIA ONLINE

Nesimțirea de care dă dovadă operatorul de apă-canal din Sighet, prețurile umflate la apă dar și lipsa de implicare și interes a primarului municipiului legat de această temă au dus la disperare pe locuitorii urbei, scrie publicația online Sighet 247. 

Unii dintre aceștia au ales să intervină în mod direct pentru a rezolva această problemă: s-a întocmit o petiție on-line pentru eliminarea din Sighet a societății Vital S.A. și autorizarea unui alt operator, mai serios și cu prețuri normale la serviciile de apă-canal.

Reamintim că în Sighet prețul pentru metrul cub de apă-canal este probabil cel mai mare din țară, ajungând la aproape 10 lei! Aceasta, în condițiile în care în alte orașe precum București, spre exemplu, un metru cub de apă-canal costă sub șase lei, iar în Borșa undeva pe la 3 lei / mc.

Mai mult, de mai bine de două săptămâni sighetenii primesc apa la robinete în mod raționalizat, doar pe timpul zilei. Explicația inițială a operatorului Vital S.A. a fost că din cauza secetei prelungite nu s-a putut furniza apă în mod continuu. Deși de două săptămâni ninge și plouă fără oprire, deci seceta nu mai există, Vital S.A. furnizează apa la robinete în continuare în mod raționalizat, pe timpul nopții furnizarea apei fiind întreruptă. Nu contează că sunt sărbători, Vital taxează la sânge populația și nici măcar nu furnizează apa în mod continuu.

Un sighetean a postat următorul mesaj pe rețeaua de socializare Facebook:

„D-le primar, nu mai aveți pic de respect față de cetățenii orașului? De ce nu vă raționalizați și prezența dvs. la conducerea municipiului? Credeți că un cui și un scaun aduc bunăstare cetățenilor? Nu sunteți în stare să asigurați condiții de trai decente pentru anul 2019. #HoricaScubliDEMISIA”, își încheie sigheteanul mesajul, solicitând demisia primarului de la cârma urbei.

Un partid politic din Sighet a făcut un apel public către autoritatea locală a municipiului Sighet de a rezolva această problemă stringentă legată de Vital în Sighet. Redăm mai jos comunicatul USR Sighet:

APEL PUBLIC CĂTRE CONSILIERII LOCALI AI MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAȚIEI

USR Sighetu Marmației, face apel public către CONSILIERII ALEȘI de cetățenii municipiului în Consiliul Local, să convoace de urgență ședință de consiliu extraordinară, cu privire la situația întreruperii sistematice a alimentării cu apă potabilă a municipiului Sighetu Marmației.

Totodată, solicităm: 

- să se verifice cine a aprobat din partea autorității administrației publice locale, restricțiile de alimentare cu apă, programul, perioada aprobată, precum și mandatul de a aproba aceste restricții/raționalizări.
- notificarea scrisă a Operatorului (VITAL SA) cu privire la încălcarea gravă a obligațiilor asumate prin Contractul de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, respectiv solicităm încetarea Contractului de Delegare, în cazul în care Operatorul nu respectă executarea serviciilor asumate prin Contract.
- somarea scrisă a Operatorului să identifice soluții de remediere a alimentării cu apă a municipiului Sighetu Marmației în regim de urgență!

În cazul în care doriți să vă alăturați cauzei, petiția on-line poate fi semnată AICI

Preluare integrală Sighet 247

 

Adauga comentariu