A spus #REZIST până la un moment dat. Apoi nu A REZISTAT promovării cu ajutorul ministrului Liviu Marian Pop. ASCENSIUNEA fulminată a Mariei Nistor, de la proteste anti-PSD la conducerea editurii care face manualele elevilor

Cei de la Recorder.ro au publicat o investigație despre Maria Nistor, unul dintre convocatorii protestelor #REZIST de la Cluj, care a avut parte de o ascensiune fulminantă, într-un timp foarte scurt. Cireașa de pe tort, Maria Nistor este o apropiată a rectorului Academiei SRI, cu un trecut profesional dubios.   

În degringolada din Educația românească nimic nu mai e imposibil. Dacă în cărțile de matematică se poate ca 12 să fie mai mare ca 16, de ce nu s-ar putea ca o tânără fără niciun fel de experiență și cu un profil ciudat, croit după tiparul străveziu al serviciilor secrete, să fie numită la conducerea editurii care se ocupă de manualele tuturor elevilor din România, arată cei de la Recorder.

Maria Nistor are 31 de ani și în vara lui 2017 a devenit director general al Editurii Didactice și Pedagogice (EDP). La momentul numirii, era „director științific cercetare-dezvoltare” la Dice Consulting Agency. Sună impresionant, dar nu e. Dice Consulting era propria firmă, avea un singur angajat și o cifră de afaceri de 200 de euro. Întrebăm care era obiectul de activitate. Maria Nistor ne răspunde sec: consultanță pentru diverși…

Press One scria anul trecut că Maria Nistor mai lucrase câteva luni la o companie de consultanță cu cifră de afaceri zero, că și-a trecut în CV statutul de cadru didactic asociat la Universitatea Babeș-Bolyai, deși nu figura pe listele Universității, că a absolvit două facultăți și două masterate în numai patru ani și că este o apropiată a lui Adrian Ivan, rectorul Academiei de Informații a SRI.
În februarie 2017, aceeași Maria Nistor organiza event-uri pe Facebook prin intermediul cărora chema oamenii în stradă împotriva Guvernului PSD. La scurt timp după Ordonanța 13, devenise un mic lider al protestelor din Cluj-Napoca: era vocală în mediul online, apărea la emisiuni televizate, inventa forme neconvenționale de protest. Unul dintre eventuri s-a numit „Prohodul Corupției“, iar oamenii au fost invitați să vină îmbrăcați ca la o înmormântare.

Șase luni mai târziu, Maria Nistor nu avea nicio problemă să accepte funcția de director al EDP, sub același partid aflat la putere, și să se transforme în cea mai de seamă lăudătoare a fostului ministru al Educației, Liviu Pop.

Material preluat de pe Recorder.ro

Adauga comentariu