Starea de semidictatură

Se va prelungi sau nu starea de alertă după 15 iunie? Iată o întrebare la care numai data de 16 iunie ne va putea răspunde – adică trecerea timpului. Că la fel cum încă nu ştim ce e cu coronavirusul, cu COVID-19, cum se ia, cum se dă, cum se tratează şi, mai ales, dacă a justificat panisteria mediatică a ultimelor luni, aşa nu ştim ce e în capul decidenţilor români, indiferent de care parte a Puterii se situează.

Eu pariez în continuare pe blat şi pe lăcomia clasei politice româneşti, având în vedere faptul că România se pregătește pentru a treia etapă de relaxare. Recent, Alexandru Rafila a ieşit să ne atragă atenția asupra obligativității purtării măștii, indiferent de măsurile de relaxare care se vor lua. Păi cum să nu fie acestea obligatorii, că doar n-o să rămână cu acestea pe stoc!? Doar, la 20 de zile de la anunţarea obligativităţii purtării măştilor, fac licitaţia pentru măştile pentru persoanele cu handicap (care cică primesc 50 de măşti gratuit, pe lună)!

Dar de ce ar vrea Guvernul să prelungească starea de alertă, după 15 iunie? Cică preventiv, pentru a putea lua în cel mai scurt timp măsurile necesare în caz că apar semne de înrăutățire a evoluției epidemiei de coronavirus...

De fapt, mai sunt neamuri, pile, amante şi secretare de partid (indiferent de sex) care încă nu au fost încuibate în banii publici. Mai sunt bani publici de vânturat către conturile lor. Şi se vede, după cum acţionează, că le place ce fain e în starea aceasta de semi-dictatură.

Îngrijorarea mea este că nu au renunțat la derogările de la CEDO și că se vede cu ochiul liber că au profitat de netransparentizarea achizițiilor și numirilor în funcții publice și și-au făcut de cap.

Oare cum se mai simt #Protestacii din 2019, acum că au adus la putere alte dihănii politice?

De exemplu, aflăm că măreţul de la Finanţe, Florin Cîțu, a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe, care trebuia să se judece cu părinții săi. Acesta ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cîțu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu a desființat Direcția Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul.

E frumos, nu?

Să fiu procuror (foarte bine că nu sunt), când aș instrumenta dosarul câte unui borfaș politic, i-aș pune sub acuzare și pe votanții lui.

Știu, e imposibil, votul este secret, libertatea democratică de a alege, bla-bla-bla, șamd...

Dar, arestezi un primar (șparlamentar, șef de CJ) și Justiția îl condamnă pentru ce îl condamnă, iar alegătorii din orașul (sectorul, zona) lui insistă să-l realeagă. Asta nu este complicitate?

Complicitate în masă este și când votezi cu partide care au vârât sub nasul votacilor numai borfași și asistați mintal, iar ei contnuă să-i trimită la guvernare.

Care este schimbarea când votantul e complicele borfașului?

E ca acum când se merge la terasă doar cu buletinul şi se dă consumaţie pe Registru. Dar nu şi pe datorie. Aşa că totul se plăteşte.

Mai ales că sub oblăduirea guvernului liberal-militar Orban, chelnerii au fost transformați în milițieni și în doctori, care legitimează, evaluează starea de sănătate și prescriu reţeta: ai voie, sau nu, la “medicamentul” cu guler din halbă. Constat că şi guvernanţii aceştia au prins bine ideea de dictatură (măcar sanitară). În adâncul sufleţelului lor de liberali zac nostalgiile comuniste.

Eu cred că tovarăşii lor de tentativă de lovitură de stat din vara anului 2012, sunt mai lipsiţi de astfel de umectaţii comunistoide, fiind mai capitalişti (chiar dacă de cumetrie) decât cei repartizaţi de către Securitate, în ianuarie 1990, să facă parte din aşa-zisele partide "de dreapta" (pentru pluripartitism, tovarăşi).

Să nu cumva să asistăm, din 16 iunie, la scenariul în care Orbannis, ultimul conducător autoritar din blocul ex-sovietic, declară starea de urgenţă după ce s-a prezentat în fața Parlamentului pentru a cere în mod oficial să nu fie daţi pe mâna procurilor cei care au făcut achiziţii şi numiri publice în perioada de pandemie. După aflarea rezultatului favorabil al votului, prin Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale, Orbannis va interzice ieşirea din case, iar adunările de trei sau mai multe persoane vor fi, de asemenea, interzise. Soldaţii, poliţiştii şi membrii forţelor speciale vor fi în stare de alertă, cu tehnica de luptă în stradă. Undeva, în după-amiaza zilei de 16 iunie, într-un discurs televizat, Orbannis va ignora condamnările internaţionale şi va spune că imperialiștii, fasciştii şi străinii, sprijiniți de cozile de topor din țară, aţâţă la ieşirea din starea de alertă. Va spune că polițiștii, jandarmii, ostaşii, Premierul Său, Guvernul Său, Procurorul Său General și Ministrul Său Personal de Justiție, Pierdoiu, sunt pregătiți să facă dosare penale și să intervină împotriva oricui va încerca să atenteze la ordinea Sa de drepţi. Orbannis va da vina pe Opoziție, pe care o va acuza că vrea să organizeze ieşiri la iarbă verde şi la mall.

Nu ştiu pe ce lume trăiesc pandemicii ăştia, dar reafirm că abia aştept bătaia pe cheile de la sediul şi pe ştampila PNL!

Şi, gata!

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu