STRATURI de ZĂPADĂ, gata de AVALANȘE, de până la 90 cm pe pârtiile din Maramureș

Salvamontiștii maramureșeni avertizează iubitorii sporturilor de iarnă de pe pârtiile și traseele turistice despre faptul că există pericol mediu de avalanșe pe anumite pârtii din județ însă stratul de zăpadă gata să o ia la vale este unul foarte mare.

"În Poiana Boului, fosta pârtie Șuior, stratul de zăpadă măsoară 1,50 m dar stratul care stă să plece pe traseele montane din zonă este undeva la 70 cm. Pe Igniș, la Izvoare, zăpadă măsoară peste 2,5 m iar zăpadă care se poate transforma în avalanșă poate fi de până la 90 cm. Desigur, situația se schimbă de la o oră la alta, în funcție de temperatură", a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, Dan Benga, coordonator Salvamont Maramureș - Baia Mare.

 Un număr de 4 intervenții pe pârtii

Salvamontiștii maramureșeni au intervenit în ceea ce s-a numit weekendul negru la nivel național, cu 700 de intervenții pe țară, în patru cazuri, toate pe pârtiile schiabile.

"Este vorba de trei intervenții la Cavnic și una la Șuior. În toate cazurile am avut suspiciuni de fracturi ale unor membre inferioare și/ sau superioare. Vorbim de practicanți ai sporturilor de iarnă pentru care pârtiile nu sunt locuri foarte sigure. Toate persoanele, conform procedurilor noastre, au fost duse la baza pârtiilor și predate echipajelor de pe ambulanțe. In aceste zile a fost aglomeratie foarte mare", ne-a mai declarat Dan Benga.

Adauga comentariu