Tricoul minorei dispărute, Valentina Rusnac a fost GĂSIT ÎN APĂ! ȘEFUL situațiilor de URGENȚĂ, prefectul Vasile Moldovan DANSEAZĂ la LUXEMBURG și nu răspunde la telefon

Veste extrem de tristă din partea căutătorilor Valentinei Rusnac, minora de doar 6 anișori dispărută de aproape de două zile de acasă din Repedea. Subinspectorul de poliție Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș ne-a declarat că tricoul pe care-l purta Valentina în momentul dispariției a fost găsit în apă, la 300 de metri de casă. Fetița nu a fost găsită.

Ciudat este că și după semnalele Zairului de Baia Mare, Salvamont Maramureș nu a fost implicat în căutări pentru că polițiștii incompetenți fac și la această oră analiză pe text și puțină literatură. Adică, după două zile, au constatat că păduricea de lângă râu, așa cum se vede și din imaginile pe care chiar ei ni le-au trimis, nu este zonă montană! Mureau dacă totuși îi chemau? Priviți fotografia de sus!

Mai mult, Salvamont este mai în măsură să conducă, așa cum am arătat din protocolul la nivel național, căutările Valentinei pentru că este mai mult decât o presupunere de afectare a stării de sănătate a victimei, așa cum spune regulamentul. În cazul Jandarmilor montani, protocolul subliniază că aceștia intervin în cazul în care “există confirmarea certă că starea de sănătate nu le este afectată (a victimelor – nota redacției)”. Dar lucrurile stau exact invers, jandarmii au fost convocați și salvamontiștii, nu, așa cum am arătat în materialul Fetița de 6 ani, Valentina Rusnac NU ESTE GĂSITĂ pentru că NU o caută cine trebuie. Polițiștii AU UITAT să-i cheme pe SALVAMONTIȘTI, singurii specializați în astfel de situații

De două zile, nimeni de la Prefectura Maramureș nu răspunde la telefon. Nici prefectul Vasile Moldovan, nici Dan Bucă, purtătorul de cuvânt. Desigur, prefectul este ocupat, dansează la Luxemburg, după cum putem afla chiar dintr-o fotografie postată pe pagina de Facebook a instituției. El este prins într-o horă a fericirii depline în timp ce autoritățile din subordinea sa sunt în altă horă, a prostiei și incompetenței, vecină cu penalul.

Dacă nu era la chef, prefectul putea convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență așa cum a făcut-o în cazuri extrem de banale, precum o lapoviță și ninsoare și căderea a câtorva bolonavi pe o șosea. Putea da ordin și prin telefon, doar are subalterni.

Pentru că micuța Valentina Rusnac nu are pile, nu are pe nimeni sus-pus, e și acum negăsită și sunt șanse puține să mai fie în viață. Sperăm să ne înșelăm.

O asigurăm pe doamna Florentina Meteș de la poliție că eforturile aiuritoare nu ne impresionează ci rezultatul lor. Doar în comunism puteai veni cu o astfel de aberație care nu mai ține de mult într-o societate civilizată, doar că la polițiști mai e valabilă. 

Adauga comentariu