Un RESTAURANT, un BAR și o LIBRĂRIE, reclamate la BEJ că fac reduceri pentru cei care AU VOTAT. BEJ a trimis contestația la POLIȚIE. 232 de cereri pentru VOT în PENITENCIAR

Până la această oră la Biroul Electoral Județean Maramureș au fost făcute 3 sesizări.

Prima, respinsă, se referă la continuarea propagnadei electorale pe anumite conturi de Facebook care oferă bunuri și/sau reduceri la cumpărături celor care dovedesc ca au votat astăzi. Este vorba de o librărie, un restaurant și un bar.

Pentru că sesizarea a fost respinsă, aceleași persoane au făcut a doua sesizare dar de această dată cu invocare de articole din codul penal, fapt pentru care membrii BEJ au votat redirectionarea pentru competență la IPJ Maramureș.

A treia sesizare a făcut obiectul unei contestații care face referire la refuzul de a se bara rubrica de semnatură, în unele secții de votare, în cazul refuzului expres al alegatorului de a vota la acel scrutin, precum și ingerința membrilor biroului secției de votare în opțiunea de a vota sau a nu vota la referendum. 

Biroul Electoral Județean a decis la Art.1 respingerea ca prematură a contestatiei și a comunicat prin sms catre toți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare să bareze rubrica de semnatură pe lista de prezență la vot a unui scrutin, în cazul refuzului expres al alegătorului de a vota la respectivul scrutin.

Penitenciarul Baia Mare a depus 233 de cereri pentru urna mobilă pentru persoane aflate în detenție care nu și-au pierdut drepturile electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv 232 de cereri pentru referendumul național.

 

Adauga comentariu