VAL de ÎMBOLNĂVIRI. În primele 10 zile din 2019 – 2000 de pacienți s-au prezentat la SPITALUL Județean Baia Mare. 464 au fost COPII

Peste 2000 de pacienți s-au prezentat, cu diverse probleme de sănătate, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de la începutul anului curent, până în dimineața zilei de 10 ianuarie 2019, folosind mijloace de transport proprii sau ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Aambulanță Județean.

Din numărul total, 464 de cazuri au fost urgențe pediatrice. Cele mai frecvente motive de prezentare la UPU, în cazul celor mici, au fost problemele respiratorii, ne-au transmis reprezentanții UPU Baia Mare.

Azi, pe secția de Pediatrie a unității medicale din Baia Mare erau internați 41 de copii, din care aproape jumătate cu afecțiuni respiratorii.

“Din cele 12 internări continue, înregistrate din 9 ianuarie, până în dimineața zilei de 10 ianuarie, anul curent, 8 au fost afecțiuni respiratorii, în special la copii mici”, ne-a informat dr. Foia Nelia - medic primar Pediatrie.

Adauga comentariu