Vasile Hărăguş avea cultură de CANNABIS la Săcălășeni. Două colete cu 4,5 kg de droguri i-au sosit cu microbuzul. În stație le-a așteptat și DIICOT

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Maramureş, sub coorodonarea D.I.I.C.O.T., au ridicat aproximativ 5 kg. de cannabis, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant și a trei percheziții domiciliare. Hărăguş Vasile, un tânăr din Săcălăşeni a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

În 8 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul drogurilor. Astfel, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii au prins în flagrant delict doi bărbaţi, care au preluat dintr-un microbuz ce efectua transport internaţional de persoane, două colete, în care se aflau aproximativ 4.5 kg. de cannabis. 

Din cercetările efectuate a reieşit că drogurile ar fi fost trimise din Spania. Întreaga cantitate, precum şi un grinder şi un cântar găsite asupra lor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbaţi, ambii domiciliaţi în localitatea Săcălăşeni, au fost conduşi cu mandat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureş. 

Ulerior, polițiștii, sprijiniţi de un echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj Napoca, sub coorodonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele folosite de cei doi bărbaţi. La percheziția din localitatea Săcălăşeni, polițiștii au descoperit o cultură indoor de cannabis. Au fost ridicate pentru cercetări câteva sute de grame de cannabis şi o instalaţie improvizată pentru creşterea plantelor de cannabis.

 

Adauga comentariu