VERDICT. De acum "soufle" și-n LEURDĂ. 25 de îmbolnăviri cu SALMONELLA la Grădinița TEDDIES din Baia Mare. Unitatea rămâne închisă

Ziarul de Baia Mare a scris săptămâna trecută despre faptul că mai mulți copii dar și adulți de la grădinița privată Teddies din Baia Mare au fost internați cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Citiți și Grădinița Teddies din Baia Mare a fost ÎNCHISĂ! Copiii au ajuns la SPITAL cu suspiciunea de TOXIINFECȚIE alimentară

Autoritățile au închis prima dată blocul alimentar după care grădinița a fost închisă pe termen nelimitat, până la finalizarea anchetei.

Azi, Direcția de Sănătatea Publică Maramureș a comuncat faptul că îmbolnăvirile au fost cauzate de bacteria Salmonella găsită în soufle de leurdă și o supă.

“Bolnavii au prezentat aceeasi simptomatologie – greturi, varsaturi, scaune diareice, crampe abdominale, cefalee, hipotensiune arteriala si subfebrilitati.

Ca o repartizare pe grupa de varsta au fost 11 cazuri in grupa 1-4 ani, 12 cazuri in grupa de varsta intre 5-9 ani, un caz in grupa de varsta 20-24 ani si un caz in grupa 35-44 ani.

In total au fost un numar de 50 de consumatori si de 25 de imbolnaviri. Ca urmare a acestor date s-a declasant, din punct de vedere al Compartimentului de Supraveghere si Contorol din Directia de Sanatate Publica investigarea focarului in data de 29 mai si, totodata, ca urmare a controlului s-a decis sistarea de activitate de la blocul alimentar al acestei gradinite.

S-a comunicat Ministerului Sanatatii ca si o suspiciune de toxiinfectie alimentara si a fost anuntata Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in aceeasi zi”, a declarat dr. Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

 

Adauga comentariu