VIDEO. 100 de lucruri jenante în Baia Mare (2). Chioșcurile-sedii ale Poliției Locale, AUTODEVASTATE. Mobilier distrus și UȘĂ fără CLANȚĂ. Pe ei cine îi AMENDEAZĂ?

Polițiștii locali din Baia Mare sunt foarte bine dotați. Au mașini la care cei din Poliția Română nici nu visează. Se dau cu ele în stambă pe străzile orașului și prin parcări de parcă sunt din filmele cu agenți FBI. Au sporuri și bani pentru hrană și îmbrăcăminte. Salariile le sunt foarte mari iar mulți dintre angajați nici nu sperau la o asemenea prosperitate.

Primăria a avut grijă ca “poliția personală” a primarului Cătălin Cherecheș să aibă de toate, inclusiv sedii mici de tip chioșcuri în cartierele municipiului. Acestea au fost racordate la rețeaua electrică și au avut tot ce le trebuiau polițiștilor pentru a-și desfășura aici activitatea. Au costat bani mulți, bani aruncați pe fereastră. Polițiștii nici măcar nu calcă pe aici.

Vorbim de o lipsă de respect față de o instituție în a cărei denumire există cuvântul POLIȚIE, față de haina statului cum se spune, față de ceea ce ar trebui să reprezinte un organ care să inspire siguranță și respect. De ce? Pentru că aceste sedii din cartiere sunt pur și simplu autodevastate de către polițiști. Chioșcul Poliției Locale din cartierul Meda are mobilierul distrus. Sertarele sunt rupte și lăsate la voia întâmplării. Ușa nu are nici măcar clanță lucru carte arată și faptul că nu mai este folosit de multă vreme. Pe o masă, un caiet format mare zace exact în același loc. Nu a fost atins de nici nu se mai știe câtă vreme.  Emblema exterioară cu inscripția Poliția Locală este lipită cu bandă scoci.

Chioșcul Poliției Locale de la gară a fost ridicat tocmai pentru că era inutil și se mai vede doar platforma unde a fost amplasat. Doar cel din cadrul Pieței Izvoare este folosit de către polițiștii care asigură paza în zonă. Pe unele dintre ele se văd doar câteva desene ale unor copii.

Dacă atribuțiile Poliției Locale Baia Mare sunt legate de ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice,  disciplina în construcţii, afişajul stradal și protecţia mediului, nu ar fi rău să mai adăugăm una: GRIJA față de bunurile și spațiile din dotare, deci față de banul public. Pe ei cine îi amendează pentru distrugere?

Adauga comentariu