VIDEO. 100 de lucruri jenante în Baia Mare (5). Azi, Turnul parașutiștilor “Neptun 3” rămas fără utilitate din cauza faptului că i s-au tăiat cablurile de la lifturi de către persoane necunoscute!

Baia Mare are mai multe turnuri, de diferite feluri și întrebuințări, cu unele se mândrește, cu alte nu. Unul dintre turnurile care fac parte din cele 100 de lucruri jenante în Baia Mare este Turnul parașutiștilor situat la ieșirea din oraș spre Cluj Napoca.

Turnul folosit numai pentru pregătirea paraşutiştilor, premergător săriturii din avion se află acum în paragină, nefiind funcțional. El aparține Aeroclubului Baia Mare. Ascensoarele nu mai merg pentru că s-au tăiat cablurile curentului trifazic, de către persoane necunoscute și singura modalitate de urca până în vârf ar fi scara de incendiu, lucru aproape imposibil și extrem de periculos.

Turnul paraşutiştilor a fost proiectat inițial unde e stadionul de fotbal, în anii ’60, în faţa Teatrului de vară, zona parcului din municipiu dar cei de la PCR nu au fost de acord. Denumirea sa este Neptun 3 pentru că în țară erau 3 astfel de turnuri. Pe lângă acesta au mai fost construite înaintea sa unul la Lia Manoliu, la Bucureşti şi unul la Suceava. Turnul din Baia Mare are 90 de metri și doar privirea îl mai poate vedea vârful.

 

Adauga comentariu