VIDEO. 1500 de copii la cele mai mari manifestări de ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE de la Sighetu Marmației. Autospeciala de Miliţie Dacia 1300 din 1979 și demonstrațiile de CÂINI, punctele forte ale sărbătorii

Interes crescut din partea copiilor și mult talent în realizarea desenelor cu tema "Circulând corect, ne protejăm viața!", cu ocazia Zilei Poliției Române sărbătorită și în Maramureș.


"Toate lucrările au putut fi admirate în cadrul expoziției organizată la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" din Baia Mare. Pentru polițiștii rutieri întâlnirea cu micii artiști s-a transformat în ocazia perfectă de a le reaminti că siguranța lor, atunci când merg pe drumurile publice, depinde în primul rând de respectarea regulilor. Lecția privind sfaturile pe linie rutieră a fost perfect încadrată de desenele care transmiteau practic același mesaj. Bucuria întâlnirii cu polițiștii a fost "imortalizată" iar fotografiile vorbesc de la sine", ne-a declarat subinspector de poliție Florina Meteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș 


1 500 de copii la cele mai mari manifestări de la Sighet 

Curtea poliţiei municipiul Sighetu Marmaţiei s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 1500 de copii care au venit ieri să le ureze La mulţi ani poliţiştilor din municipiu. 

Poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei s-au pregătit aşa cum se cuvine pentru a marca Ziua Poliţiei Române. Ştiind că cei mici răspund mereu cu drag invitaţiei de a le fi alături de ziua lor, şi în acest an poliţiştii au pus la cale un plan care să fie pe placul musafirilor. Criminalişti, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţişti rutieri şi de ordine publică le-au dezvălui copiilor câteva din tainele muncii lor. 


"Vizitatorii s-au fotografiat cu „mascaţii”, au pornit sirenele autospecialelor poliţiei, au aflat felul în care sunt prelevate urmele de la locul comiterii unei infracţiuni şi au stat de vorbă cu prietenii lor, poliţiştii. Un punct de atracţie l-a reprezentat autospeciala de Miliţie Dacia 1300, fabricată în 1979, ce aparţine unui poliţist pasionat de maşini de epocă. Punctul culminant al zilei l-au reprezentat  exerciţiile demonstrative ale câinilor de patrulare şi de urmă. Sub comanda conductorilor lor, poliţişti de ordine publică din cadrul Grupei Canine Maramureş, câinii poliţişti au adus cele mai largi zâmbete pe feţele copiilor", ne-a mai declarat Florina Meteș. 


Într-o atmosferă plină de bucurie şi entuziasm, copiii au fluturat steguleţe inscripţionate pentru acest eveniment şi au gustat din dulciurile şi fructele special pregătite pentru ei.

Adauga comentariu