VIDEO. Cătălin Cherecheș se “cere” în PRO România. Vezi ce-i răspunde Victor Ponta. Fostul premier încearcă “un experiment interesant” cu primul chestor femeie din România și câteva rezerve politice

PRO România, partidul lui Victor Ponta a susținut prima conferință de presă la Baia Mare, alături de Daniel Constantin și președintele interimar al formațiunii pe Maramureș, fosta super-polițistă, Viorica Marincaș, prima femeie ajunsă chestor de poliție din România.

“Doamna Marincaș este un personaj diferit, nu este crescută politic în modul clasic, de la tineret și lipit de afișe. Vine dintr-un sistem mult mai ordonat decât cel politic. (n.r. – am spune subordonat) Sper ca va fi un experiment interesant, sper să avem success. Doamana Marincaș o să afle cât de curând faptul că în politică lucrurile stau mult mai diferit decât de unde vine dânsa”, a declarat fostul premier.

Evident, în peisaj trebuia să apară și Cherecheș

Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș a fost subiect de discuții în cadrul conferinței de presă. În mass-media de casă a edilului au apărut informații că primarul vrea o colaborare cu PRO România lui Ponta și chiar să candideze de pe listele acestui nou partid la primăria Băii Mari. Victor Ponta neagă cooptarea lui Cherecheș în rândurile formațiunii, care deocamdată nu are structuri locale în județ și nici măcar alți oameni numiți în funcții, cu excepția lui Marincaș, dar nu exlude anumite tipuri de colaborări cu acesta.

VEZI VIDEO:

Printre persoanele care roiesc în jurul PRO România sunt și câteva cunoscute rezerve politice:

Pavel Horj, fost consilier județean UNPR, cățelușul fostului președinte Emil Ambruș. Ambii au trecut la PSD, până când acesta din urmă a ajuns cățelușul lui Gabriel Zetea și nu a mai avut nevoie de Horj, decât ocazional, îmbătându-l, ca mai mereu, cu apă chioară. Ca un chior, Pavel Horj a băut și culmea, adesea, s-a îmbătat. Acum parcă s-a trezit. S-a trezit la PRO România.

Adi Filip, fost viceprimar la Vișeu de Sus, ocupând mai multe funcții politice importante în PSD Maramureș. Un personaj controversat, scandalagiu politic, contestat în general. A creat de-a lungul vemurilor, extrem de multe scandaluri, de toate felurile. Atât Filip cât și Horj, au în comun apartenențe la PSD, fostul partid al lui Victor Ponta.

Cosmin Lakatoș, fost în PC. După fuziunea PC cu PLR, rezultând ALDE în 2014, a ocupat mai multe fincții printre care și vicepreședinte ALDE Maramureș. După scorul de puțin peste 2% de la ultimele alegeri, a plecat cu coada între picioare. A ajuns acum la PRO România.

Exemplele ar putea continua.

 

 

Adauga comentariu