VIDEO. De unde începe VIAȚA unui COPAC. Elevi de la “Traian Vuia” au învățat despre PRIMELE ZILE ale arborilor, la Ocolul Silvic Tăuții Măgherăuș

Regia Națională a Pădurilor sărbătorește azi Ziua Porților Deschise. Cu această ocazie, Ziarul de Baia Mare a fost invitat la Ocolul Silvic din Tăuții Măgherăuș, Maramureș, unde o clasă de elevi de la liceul din localitate au luat contact cu activitățile practice ale silvicultorilor.

Prectic, copiii clasei a-III-a A de la “Traian Vuia” au văzut de unde pornește viața unui copac. Pe lângă sfaturile practice spuse și din pliante, cei mici au fost invitați în solarul ocolului unde au și plivit printre puieții de larice, brad, molid, gorun, paltin și scoruș.

“V-am invitat să vedeți primele zile de viață ale unui copac dar și activitățile care se desfășoară până copacul ajunge la dimensiunile pe care voi îl vedeți în pădure”, le-a spus elevilor, Marius Pop, șeful de ocol de la Tăuții Măgherăuș.

Vizita de azi poate fi și un punct hotărâtor privind viitorul celor mici.

“Ne bucurăm că am putut onora această invitație. Este un lucru benefic pentru că etape ale dezvoltării plantelor le-am învățat și la ora de Științe dar acum am avut ocazia să le învățăm și practic. Vizita de azi poate fi și o motivare pentru ei în alegerea unei meserii în acest domeniu al silviculturii”, ne-a declarat Eniko Boniș, profesoara copiilor.

 

Adauga comentariu