Video. “DIRIJORII” parcării de la Maramureșul. Ce poți să pățești dacă nu plătești “suprataxa de parcare” COPIILOR care îți oferă un loc oricum LIBER. Poliția locală nu VEDE?

Mai mulți copii, fete și băieți, dirijează mașinile ajunse în cea mai aglomerată parcare din Baia Mare, cea de la Magazinul Universal Maramureșul din zona zero a Băii Mari. Mai multe semnale de la proprietarii de magazine din complex au ajuns la Ziarul de Baia mare și potrivit acestora, șoferii care nu colaborează cu puștii pot avea probleme cu mașina.

“Le-am tot dat, din păcate. Am magazin aici și la început mi s-au părut simpatici. Apoi au devenit tracasanți și chiar obraznici, în special fata, destul de mărișoară. La un moment dat mi-a zis soția să nu le mai dăm bani că oricum avem abonament pe un an de zile și dacă e loc liber îl ocupăm, cu ei sau fără ei. Dacă nu este loc oricum nu ne fac ei rost de unul. La două-trei zile mi-am găsit mașina zgâriată pe ambele părți”, ne-a povestit un comerciant.

Practic eceasta este noua metodă de cerșit. Copiii, destul de mari, vin adesea după ora prânzului, ceea ce ne poate arăta că merg și la școală. Sâmbăta și duminica sunt prezenți de dimineață. Cert este că sunt ajutați de persoane adulte.

“Dacă le spui ceva, imediat te întreabă un adult, apărut de niciunde, că cei ai cu bieții copii?”

Toatea acestea se întâmplă în parcarea unde polițiștii locali sunt văzuți zilnic de câteva ori însă niciodată oamenii legii nu-i văd sau dacă o fac, se fac că plouă.

Au fost semnalate cazuri în care oamenii s-au trezit cu cauciucurile pe jante după ce nu le-au dat bani celor care i-au dirijat spre un loc de parcare.

“Știu concret un caz dar am mai auzit și altele. Un bărbat a venit la casa de schimb valutar și bombănea că a fost obraznic băiatul din parcare pentru că nu i-a dat nimic. După ce a ieșit, a trebuit să-și schimbe roata că îi era spartă. Mulți cred că au făcut pană pur și simplu dare eu cred că ei o fac”, ne-a mai spus sursa.

La vederea aparatului de filmat, puștii dispar pe după mașini și nu mai revin o vreme. Întâmplător sau nu, la plecarea din parcarea Magazinului Universal Maramureșul, un bărbat și o femeie își schimbau o roată care era pe jantă.

Adauga comentariu