VIDEO exclusiv. Bărbat ARUNCAT 10 metri de pe TRECEREA de PIETONI de bolidul unei șoferițe neatente

În această dimineață în jurul orei 09:40 un bărbat traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Unirii în zona Petrom, când a fost accidentat de un bolid condus de o femeie neatentă. Martorii spun că pe prima bandă, un autoturism a oprit să-i dea omului prioritate însă femeia venită cu ceva viteză, de pe banda a doua, l-a luat din plin pe bărbat.

Trupul bătrânului a fost azvârlit 10 metri în față de pe trecerea de pietoni în direcția de mers a mașinii. Pietonul și-a spart capul dar a rămas conștient. În ajutor i-a venit o asistentă generalistă care se afla în trafic, în același loc.

“Eram întâmplător în trecere. L-am ținut de vorbă să mă asigur că nu-și pierde cunoștința. Este conștient dar are capul spart”, ne-a declarat asistenta Erika Marchiș. (foto jos)

Din dilaogul bărbatului cu asistenta am aflat că victima locuiește într-un bloc de lângă locul accidentului și a traversat pentru a merge la utobuz cu care să ajungă la țară. Numai că femeia cu bolidul s-a grăbit și ea și a uitat regulile de circulație, astfel că pietonul a ajuns la spital iar ea la Poliție.

Ziarul de Baia Mare a filmat întraga operațiune de intervenție a echipajului de pe Ambulanță dar și a Poliției. Șoferița a fost testată cu etilotestul și s-a dovedit că nu consumase băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

“Nu l-am văzut… nu știu cum s-a întâmplat. Sunt în stare de șoc”, au fost singurele cuvinte ale femeii care a condus mașina. (În roșu, foto sus)

Periculos. Și STAȚIE și TRECERE de pietoni

În imaginile surprinse de Ziarul de Baia Mare se poate observa clar că trecerea de pietoni se oprește brusc în… stația de taxiuri. (foto sus) De pe această parte de carosabil, când traversezi, te afli pe șosea mai întâi în stația de taxi și apoi, brusc, pe trecerea de pietoni, lucru absolut inadmisibil.

“Nu este normal acest lucru. Astfel se obturează vizibilitatea conducătorilor auto de către mașinile de taxi parcate aici. O să aduc la cunoștința Comisiei de Sistematizare din cadrul primăriei Baia Mare acest aspect care împreună cu Poliția Rutieră stabilesc aceste chestiuni”, ne-a declarat Florin Frenț, agent principal de Poliție.

PASIVĂ, nu a coborât de la volan

De această dată, vizibilitatea șoferului a fost una bună, neatenția la volan fiind principala cauză a producerii accidentului.

Martorii au fost efectiv șocați și de faptul că șoferița nici nu a coborât din mașină să vadă cum se simte victima, lucru obligatoriu prin lege! A ieșit din autoturism doar la solicitarea polițiștilor iar după proba cu etilotestul s-a urcat ca o doamnă la volanul mașinii de lux, ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

Un accident pe trecerea de pietoni, soldat cu victime se pedepsește, printre altele, cu ani de închisoare.

Victima, internată în spital

Dr. Vasile Pop, directorul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare ne-a declarat următoarele:

"Victima a suferit un politraumatism, contuzie toraco-abdominală, contuzie cerebrală, o contuzie la cotul drept. Bărbatul va râmâne câteva zile sub supraveghere și tratament în spital." 

 

 

Adauga comentariu