VIDEO exclusiv. Florian Călăuz, instructorul auto băimărean care a inventat APARATUL care face MAȘINA să meargă cu APĂ și în loc de noxe elimină OXIGEN! De Ziua Națională le spune tuturor românilor, marele SECRET

De când e lumea, lucrurile mari au fost descoperite oarecum din întâmplare dar nu în ultimul rând din priceperea, îndemânarea sau genialitatea celor care au stat la baza descoperirilor. Când totul e gata, pare atât de simplu dar înainte de aceasta, îți spui că trebuie să fii geniu să poți realiza lucrul respectiv.

Mașinile care merg cu apă au aprins mințile multora, svanți, specialiști sau pur și simplu pasionați de lucruri ieșite din comun.

Florian Călăuz este instructor auto în Baia Mare. El a descoperit secretul unui aparat care, legat la câteva componente, poate face ca o mașină să meargă cu apă. Dar asta nu este tot. Consumul de benzintă poate fi chiar zero la anumite autoturisme iar poluarea la fel pentru că pe țevile de eșapament am putea elimina oxigen nu noxe ca până acum. O poveste a unui om de poveste.

De pe tatami, la volan și apoi în laboratorul de acasă

Florian Călăuz este instructor auto din 1994 și are ca pasiune descoperirea surselor alternative de energie neconvenționale. Are câteva invenții în mai multe domenii dar azi ne vom opri asupra celei care ne poate duce departe, pe patru roți, doar cu apă.

După terminarea facultății de Zootehnie în 1978, Călăuz a știut că vrea mai mult și a trebuit să lupte din răsputeri pentru asta. Cei 18 ani de Judo și doi de lupte Greco-Romane i-au adus mai satisfacții. A adus în Maramureș prima medalie de aur ca membru al Clubului Sportiv de Judo, Voința iar la lupte a reușit să se impună în nenumărate ori, fiind multiplu campion național. Deci lupta nu a fost niciodată o problemă pentru el.

Pentru Florian, lupta continuă și dorește să devină independent de furnizorii de curent, gaz și combustibil. Are deja realizări în toate aceste domenii, în diferite faze de laborator dar și practice.

“Într-o zi o să vină cei de la gaz și de la curent la mine, speriați că nu am mai consumat nimic, de multă vreme, dar o să vadă că gazul merge și curentul arde, cum se spune. Atunci le voi arăta invențiile mele”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, Florian Călăuz

Acum vrea să spună tuturor, de Ziua Națională a României, secretul apartului care îi poate face pe românii de la volan, fericiți. Aparatul este unul care realizează hidroliza apei, și nu este chiar o noutate însă nimeni nu a spus până acum cum este construit. Florian ne spune însă tot. Nu este egoist și vrea să le împărtășească românilor toate descoperirile sale, ca ei să nu mai aibă de plătit niciun fel de nergie când din lucruri banale pe care le aruncăm la gunoi, cutii de bere sau magneți de la cuptoarele cu microunde, se poate face curent electric.

Simplist, vă spunem că prin descompunera apei, adică a hidrolizei, vom obține două molecule de hidrogen și una de oxigen. Hidrogenul va produce arderea. Va intra în carburator, în galeria de admisie și se va aprinde realizând lucrul mecanic în timpul III. La galeria de evacuare va ieși, ca urmare, doar oxigen.

Cun funcționează la mașinile pe benzină și diesel

Aparatul legat la o instalație se montează la mașină. La mașinile cu aprindere cu scânteie, se reduce integral consumul de benzină, mașina funcționând doar cu apă și bircabonat de sodiu, alimentar. La motoarele diesel, cu aprindere prin compresie, se realizează o economie de combustibil între 40-60%. Călăuz ne explică, în ambele cazuri, de ce.

Concluzia? Cu 3 litri de apă și 4 grame de bicarbonat de sodiu alimentar/litru, putem străbate cu mașina, având rezervorul gol, 100 de kilometri. Instalația mai trebuie îmbunătățită dar principiul funcționează. Jurnalistic am văut cum din apă a ieșit ...foc! Dacă arderea s-a produs, teoretic, motorul a pornit.

Experimentul nostru a reușit iar săptămâna viitoare îl vom testa pe o mașină. Florian l-a testat deja cu succes pe un autoturism și pe o motocicletă. El crede că aparatul pentru hidroliza apei poate face să meargă cu apă în loc de combustibil chiar camioane și tiruri. Totul, în amănunt, în materialul video.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu