Video EXCLUSIV. MASCAȚII i-au BĂTUT, i-au AMENDAT i-au ... CONFUNDAT. Când a sosit Ambulanța, un MASCAT a scos PISTOLUL la șofer și i-a spus, “PLEACĂ”. Bătuți, borșenii au fugit printre blocuri la SPITAL

Scene siciliene pe străzile Borșei, azi-noapte în jurul orei 1:30. Mai multe cazuri de violențe asupra unor participanți la trafic au fost semnalate Ziarului de Baia Mare. Protagoniști au fost polițiști și mascați care opreau conducătorii auto în Baia Borșa, zona Rotunda, întorși de la colindat.

Într-una din mașini se aflau patru persoane, Vasile Danci - Cramaș cu soția Viorica (foto sus) și prietenii lor de familie, soții Dumitru Buju – Brumatu și Carmen. Au trecut de filtrul format de polițiști și mascați după care a urmat coșmarul, desprins parcă din filmele sicieliene cu bandiți și oameni ai legii. Echipajele au pornit în trombă după ei și la vreo 700 de metri au fost nevoiți să oprească.

“Polițiștii au intrat în fața noastră iar mascații au venit pe lateral. Nu au zis de ce ne opresc dar au început să ne înjure: <<Borșeni cretini, vă aranjăm noi, futuvă-n gură>> și au început să ne lovească. M-a tras efectiv jos din mașină și a început să mă lovească. Inițial pe mine m-a dus la Poliție, prietenului meu Brumatu i-au spus să stea pe curul lui. El s-a băgat pentru mine, întrebând ce au cu noi. Apoi au început să-l lovească și pe el până a căzut pe jos. I-au rupt nasul, i-au spart arcada”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, Vasile Danci – Cramaș.

Soția lui Vasile a primit și ea o lovitură în piept, spânându-i-se să stea în mașină. Și soția lui Dumitru Buju a primit o corecție de Crăciun, de la mascați, așa să nu uite sărbătorile pentrecute acasă. În filmare se aude cum le cere oamenilor legii să nu o mai lovească.

La scurtă vreme, la sediul Poliției din Borșa a sosit și Dumitru Buju – Brumatu. Amândoi prietenii au fost încă o data “colindați” de către mascați cu picioarele și cu bastoanele. Li s-a aplicat câte o amendă pentru perturbarea liniștii și ordinii publice, moment în care, pentru că abia se mai putea ține pe picioare și fiind plin de sânge, Cramaș a sunat la Ambulanță. Ce a urmat e greu de crezut:

“A sosit Ambulanța la Poliție. Un mascat a scos pistolul la șofer și i-a spus să plece de acolo. Șoferul, speriat, a urcat în mașină și a tăiat-o. De la locul în care am fost opiți, în drum spre sediul Poliției, am fost călcat pe cap de un mascat și mi-a rupt două măsele.  La un moment dat ne-au lăsat în pace și am reușit să fugim printre blocuri, la Spital, la Urgențe”.

Alți doi băieți, coborâți din mașină și călcați în picioare de mascați

Familia Vasile Danci – Cramaș lucrează de 23 de ani în Italia și s-a întors, ca în fiecare an, acasă, de Crăciun. Spun că nu au avut niciodată de-a face cu Poliția. Unul dintre polițiști a povestit cuiva că mascații ar fi observant că din mașină, o persoană, se pare că Brumatu, ar fi făcut gesture obsecene către forțele de ordine, lucru care însă nu justifică valul de violențe ce a urmat.

În spatele mașinii lor, alți doi tineri au fost opriți de către polițiști și mascați. Nu știm motivul pentru care, și ei, au avut aceeași soartă. Au fost dați jos din mașină și călcați în picioare de mascați, din spusele surselor Ziarului de Baia Mare.

Un apropiat al familiei ne-a declarat faptul că este posibil ca mascații să-i fi confundat pe cei care i-au luat la bătaie cu infractori pe care-i căutau.

Încă așteptăm un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție Județean Maramure (IPJ) Maramureș . Subinspector de poliție, Florina Meteș, purtător de cuvânt, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare că nu știe nimic despre eveniment și că se va documenta de la colegii săi de la Borșa.

(vom reveni cu amănunte)

 

Adauga comentariu