VIDEO. Fetele de AUR ale unei GENERAȚII promițătoare. Rianna Ardelean are grijă de ANIMALELE de la ferma părinților după ce câștigă medalii la GIMNASTICĂ RITMICĂ

Face de 6 ani sport de performanță. Câștigă medalii parcă în joacă. Dincolo de simplitatea văzută din afară este vorba de multă muncă, de ore de antrenament în fiecare zi. Riana Ardelean (foto jos), la cei 12 ani ai săi este fascinată de animalele de la ferma familiei sale iar gimnastica ritmică o disciplinează și o pregătește pentru maturitate.

Chiar dacă promite forte mult ca sportiv la probe individuale, Rianna Ardelean promite performanțe și la echipa de juniori pentru competițiile viitoare. Cu echipa a câștigat medalia de bronz la Camionatele Naționale Școlare de anul trecut, argint la Campionatele Naționale de Ansambluri cu 5 pamblici, în octombrie 2018.

Dacă până aici a evoluat la junioare mici, de curând a urcat la o categorie superioară de juniori unde a făcut echipă cu colegele sale Maria Chișcasa, Lorena Chișcasa și Ștefania Borz. Cele patru fete au evoluat foarte bine la recent desfășurata Cupă a Prieteniei la gimnastică ritmică, organizată de Liceul cu Program Sportiv și Clubul Sportiv Școlar nr. 2 din Baia Mare.

Riana a câștigat două medalii de aur și una de rgint, Maria 3 de aur, Lorena 3 de aur și Ștefania câte o medali de aur, argint și bronz. Ele vor forma de altfel echipa de juniori pentru Campionatul Național Școlar care se va desfășura în Baia Mare la finele lunii mai, în perioada 29 mai-1iunie.

Rezultatele lor sunt cu atât mai meitorii cu cât a fost o competiție internațională la care au participat 12 cluburi, cele două din Baia Mare, altele din țară dar și din Italia și Republica Moldova, adunând la un loc 160 de sportive.

Rianna Ardelean învață foarte bine la școală și se antrenează 4 ore pe zi. La final de săptămână se relaxează la ferma familiei sale, plină de animale.

“Aici ne încărcăm toți cu energie. Avem câini, pisici, găini, rațe, porci. În această perioadă este preocupată de o cloșcă cu ouă. Are mare grijă de ea. O rață și-a făcut cuibul de clocit, în fân, în pod. Are 22 de ouă. În rest o ajută pe soția mea, Claudia la lucruri mărunte. Important este să se relaxeze în puținul timp liber după o săptămână de învățat și antrenamente. Credem mult în ea, în echipă, în antrenori. Munca lor este foarte importantă pentru viitorul copiilor. Viitorul lor se formează în fiecare zi în care învață să performeze. La fel va fi și în viață precum în sport”, ne-a declarat Dan Ardelean, tatăl Riannei.

Chiar dacă despre generațiile tinere se spune că sunt captive spațiului oferit de Internet, regula nu este universal valabilă. Apetitul pentru sport există, e benfic și plăcut dacă cei mici și tinerii sunt îndrumați de către părinți să-l practice. Dacă ajung și pe mâna unor profesioniști și fac sport în cadru organizat și de specialitate, rezultatele nu întârzie.

“Copiii și tinerii simt o atracție pentru sport dacă știi cum să-l predai și să le explici și lor avantajele sportului. Astfel copiii sunt câștigați de partea noastră. Prin sport învață să-și respecte adversarii dar și colegii și antrenorii. Ca în toate domeniile vieții și aici există o ierarhie pe care trebuie să o respecte și să urce în această ierarhie. Când ajung pe prima treaptă, satisfacțiile sunt foarte mari pentru noi, antrenori și părinți”, ne-a declarat Ileana Iakob, antrenoarea Riannei, care alături de antrenoarea Mihaela Borz fac posibile rezultate extraordinare pentru elevii lor de la Liceul Sportiv Baia Mare.

Foto jos: Rianna Ardelean alături de părinții perficiți Dan și Claudia

Adauga comentariu