Video. MESERIA e brățară de AUR. REVITALIZAREA școlii de meserii din Baia Mare de la “Spiru Haret”. PRACTICA în cabinetele și saloanele proprii, în prim plan. Au început ÎNSCRIERILE

Ani de zile am asistat la ceea ce putem numi isteria terminării uneia sau a mai multor facultăți din partea tinerilor și nu numai. “Ai carte, ai parte” a început să devină o minciună într-o societate cu tot mai multe fițe și în ceea ce privește învățământul dar și nivelul de pregătire profesional. S-a pus accent pe colecția de diplome, de titluri, dar fără corespondent în piața muncii.

Ce fel de carte ai și ce vrei să faci în viață, pragmatic vorbind, aceasta este întrebarea pe care ar trebui să și-o pună toți cei la început de drum într-o profesie.

De ani de zile nu am mai auzit absolut nimic despre școala de meserii din Baia Mare. Am auzit în schimb că pe piața muncii există o criză majoră de coafor, frizeri, manichiuriști, pedichiuriști, bucătari, ospătari. Și asta nu doar la nivelul județului Maramureș ci și la nivel național.

Așa că am trecut pragul Liceului Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” din Baia Mare unde au început înscrierile. Am rămas impresionat de dotările de aici, de saloanele și cabinetele pentru practică. Pun accent pe acest aspect deoarece primul lucru major cu care se confruntă absolvenții oricărei foorme de învățământ este lipsa de experiență care vine la rândul său din lipsa orelor de practică, acolo unde se fac primii pași adevărați în viitoarea meserie.

Despre meseriile și viitorul celor care vor să îmbrățișeze una din profesiile mai sus menționate și nu numai, am stat de vorbă cu directorul liceului, prof.dr. Gabriela Mărieș-Leș.

În cele din urmă, meseria e brățară de aur!

Adauga comentariu