VIDEO. Peste 4000 de români și-au petrecut PAȘTELE la Hajduszoboszlo (Ungaria) cu mâncare ROMÂNEASCĂ. Jumătate au fost din Maramureș. O parte au rămas și de 1 și 2 mai

Stațiunea Hajduszoboszlo din Ungaria este preferata multor români în special din Nord și Nord-Vestul țării noastre. Peste 4000 de români au fost în stațiunea maghiară de Paștele ortodox, din care jumătate au provenit din Maramureș, după cum a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, referentul turistic Eniko Levay. (foto jos)

Punctele de atracție au fost băile termale interioare și exterioare dar și Aquapalce-ul. Cu o capacitate de 1040 de locuri, acesta din urmă a fost ocupat de către români în proporție de peste 95%.

“Este un obicei ca de Paștele ortodox stațiunea să fie plină aproape 100% de români cee ce face ca și ștrandul sau Aquapalace-ul să fie plin de turiști români. Ne bucurăm că avem atât de mulți oaspeți din România. Mulți dintre ei au rămas și pentru 1 și 2 mai. La hotelul complexului nu mai sunt locuri de vreo două săptămâni. În data de 27 aprilie s-a deschis ștrandul în aer liber și îi așteptăm în continuare pe turiștii români și în special pe cei din Maramureș”, ne-a declarat Ruth Csengele Szekely (foto jos), reprezentanta HungaroSPA, ONG-ul primăriei care administrează cel mai mare complex balnear din Europa, de la Hajduszoboszlo.

Românilor aflați la Hajduszoboszlo li s-a făcut mâncare românească dar și ungurească

“În vinerea Paștelui am pregătit atât mâncare internațională cât și de post, după preferințele românilor. Am avut casa plină de români. Duminică am avut cina festivă de Paște cu bufet suedez, mâncare românescă și ungurească. Am pregătit, evident, babguyaș sau gulașul unguresc de fasole, mâncarea preferată a românilor care ne vizitează. Am avut și ouă roșii și deserturi ca prăjitura Șomloi, cea mai apreciată de turiștii români și nu în ultimul rând vestitul piure de castane. Nu a lipsit de pe mese, supa de găină, papricașul de vițel, drobul de miel și friptura de miel”, ne-a declarat în exclusivitate, Eva Palvolgyi de la Hotelul Karady din Hajduszoboszlo.

Românii preferă să mergă din ce în ce mai mult, organizat, cu rezervări din timp și sigure. Anii în care maramureșenii mergeau la nimereală au trecut din două motive: pretențiile turiștilor au crescut și aflându-se în fața faptului împlinit, nu mai pot refuza camera pe care au găsit-o liberă de frica faptului că nu vor mai găsi alta dar și pentru că rezervând din timp, ofertele cuprind servicii în plus, gratuite.

“Doar de Paște am rulat prin agenția mea turism peste 400 de cazări pentru turiștii români. Cei care și-au rezervat din timp au primit, în funcție de numărul de nopți, bilete la Aquapalce, bilete la ștrand și ședințe de masaj”, ne-a mai declarat Eva Palvolgyi. (foto jos)

Reamintim că dintre turiștii care vizitează Hajduszoboszlo, românii ocupă oficial locul 1, după ce ani la rând am fost locul 2, după polonezi. Anual, în stațiunea de doar 24.000 de locuitori merg aproximativ 1,8 milioane de turiști. Interesant este că, în unele finaluri de săptămână, numărul turiștilor depășete numărul locuitorilor. În Hajduszoboszlo exită același număr de cazări ca numărul locuitorilor, 24.000. Hajduszoboszlo este a doua stațiune din Ungaria ca număr de turiști după Budapesta cu toate că după mărime nu intră nici măcar în top 10 al orașelor.

Adauga comentariu