VIDEO. Polițiștii din Tăuții Măgherăuș, MIELUȘEI în fața CIOBANULUI. Pășunat ILEGAL la BUȘAG pe terenul primăriei, recent curățat de bălării. Se TRAGE cu pușca după fazani dintr-o mașină. Nu interesează pe nimeni

Ca în fiecare debut de sezon al pășunatului, zona Cosata Bușagului este preferată de ciobani pentru pășunatul ilegal. Cartierul rezidențial de aici este un mare eșec al administrației locale, dezvoltându-se extrem de lent în ciuda promisiunilor faraonice ale celor de la primărie.

Ani la rând, câțiva cetățeni au făcut demersuri la IPJ Maramureș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Prefectura Maramureș și Poliția Tăuții Măgherăuș în vederea stopării pășunatului ilegal. Ca urmare a acestui fenomen, zona a ajuns să fie cea mai infestată din întreg județul Maramureș cu purici de animale, căpușe și țânțari.

Unui locuitor al zonei i-a murit un câine, sub tratament medicamentos, din cauza căpușelor iar un altul a ajuns la Medicina Legală cu fetița mușcată de acarieni proveniți de la animale.

Polițiștii au intervenit de mai multe ori la solicitările oamenilor dar frăția dintre autorități și șmecherii, deținători de animale, printre care și un multiplu pușcăriaș din Cicârlău, a învins de fiecare dată, mai ales că cei doi primari responsabili de rezolvarea problemelor sunt din PSD.

Un astfel de episod s-a petrecut din nou zilele trecute. După îndelungi „cercetări” asupra unui fapt deja cercetat la fața locului, polițiștii din Tăuții Măgherăuș l-au sancționat pe ciobanul care pășuna oile în mod ilegal pe terenul primăriei cu avertisment verbal cu toate că fapta este repetitivă iar Legea pășunatului este foarte clară și severă.

Mai mult, în această primăvară, Primăria Tăuții Măgherăuș a investit mulți bani în curățarea zonei. Pentru ce? Ca persoane fizice să pășuneze pe terenul statului fără să plătească nimic. Aceste persoane dețin animale fără să aibă și propriul teren și nu-și duc oile pe pășuni autorizate.

Zilele trecute, un locuitor al zonei ne-a declarat că frecvent, dintr-un autoturism, se trage cu pușca după fazani. Pe nimeni nu interesează și evident că haiducii-vânători nu pot fi prinși pentru că zona este una uitată de autorități.

Adauga comentariu