VIDEO. Primii turiști spre Antalya de pe Aeroportul Internațional Maramureș. URIAȘUL cu ARIPI - AIRBUS 321 este cel mai MARE AVION care a aterizat și decolat vreodată de la noi

Azi, maramureșenii și-au văzut visul cu ochii și unii chiar l-au putut trăi cu adevărat. Aeroportul Maramureș a devenit internațional nu doar cu numele odată cu operarea, în premieră pentru această vară, a zborului direct către Antalya, de pe aeroportul din Baia Mare, de către agenția de turism touroperatoare Prestige Tours.

Zborul a fost realizat cu o aeronava AIRBUS 321, cu 216 locuri, înregistrată sub pavilionul companiei ATLAS GLOBAL și cursele vor dura până pe 14 septembrie 2019, cu o frecvență săptămânală și plecări în fiecare zi de sâmbătă. Pe parcursul fiecărui zbor, turiștii vor avea la dispoziție catering.

Ziarul de Baia Mare a fost la marele eveniment alături de reprezentanți ai administrației județene, reprezentanți ai agențiilor de turism din Maramureș dar și alături de primii turiști care și-au început concediul zburând pentru primna dată de acasă și nu de pe aeroporturi din Cluj sau Budapesta, ca până în prezent.

“Este un avantaj mare să decolăm de acasă”, ne-a declarat un turist.

“De două luni așteptăm să plecăm în Antalya din Baia Mare pentru această cursă și de mai mulți din Baia Mare nu de pe alte aeroporturi. Sperăm să avem zboruri și pentru alte destinații. Avem puține emoții”, ne-a declarat o doamnă care aștepta se se îmbarce.

Și directorul aeroportului, Dorin Buda ne-a oferit o declarație, la această cursă în premieră:

“Este un moment istoric, o nouă filă în dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș. În urma investiției de a mări pista de la 1850 metri la 2850 metri, practic nu mai avem niciun fel de restricții de operare”.

Și pentru agențiile de turism din Maramureș, primul zbor turistic internațional a fost unul deosebit de așteptat:

“Este o zi deosebit de frumoasă, cred că totul s-a aliniat a tot ceea ce ne doream noi și cred că se scrie un nou capitol din istoria turismului din Maramureș pentru că azi se dovedește că aeroportul Maramureș devine internațional”, ne-a declarat Diana Iluț, manager general Sfara Tours Baia Mare.

Prețul pachetelor turistice către Antalya începe de la 300 euro/persoană, cu toate taxele incluse, pentru o vacanță incluzând, transport cu avion cursă charter, 7 nopti cazare și masă, transfer de la aeroport și asistență turistică în limba română.  

“Analizând dispunerea teritorială a orașelor de plecare spre Antalya, am constatat necesitatea introducerii unui zbor cât mai aproape de nord-vestul țării, zonă nedeservită până în acest moment, de avion cursă charter, pentru destinațiile de vară tradiționale pentru români.

Astfel, o vacanță în Antalya cu avionul poate costa, vara aceasta, cât o vacanță cu autocarul în Grecia, însă cu servicii net superioare. Mai mult, vom oferi servicii de înaltă calitate la sol, venind în întâmpinarea tuturor exigențelor turiștilor noștri”, a declarat în conferința de presă Alin Rățoi, Director Financiar Prestige Tours.

Pachetele turistice cu charter către Antalya sunt disponibile în toate agențiile din țară, în special din Baia Mare și localitățile învecinate.

Astfel, gradul de ocupare pe primul zbor a fost de 92.9%, în timp ce gradul de ocupare pentru întreg sezonul este deja de 72%.

Mai mult chiar, Prestige Tours asigură, gratuit, transferuri spre și de la aeroportul din Baia Mare din localitățile Borșa, Dej, Satu Mare și Sighetu Marmației pentru toți turiștii de optează pentu pahcetele charter Baia Mare – Antalya.   

Prestige Tours International, este unul dintre cei mai mari turoperatori din România, cu peste 29 de ani de activitate neîntreruptă pe piața turistică românească și internațională. Prestige Tours promovează un model de afaceri inovator, bazat pe o calitate înaltă a produselor turistice oferite, pe siguranță și pe satisfacerea clienților.

Astfel, de la an la an, Prestige Tours înregistrează creșteri substanțiale atât ca cifră de afaceri, destinații ofertate pe piața turistică românească, cât și ca număr de parteneri și turisti deserviți.

Adauga comentariu