Video. PROTEST inedit pentru reducerea TVA la SERVICII precum gunoi, electricitate, telefonie, cablu TV, radio, transporturi și gaze

Ionică Buteanu din Baia Mare este recunoscut pentru protestele sale din ultimii mulți ani. În aceste zile el protestează autorizat pentru reducerea TVA la toate serviciile către populație, după ce taxa pe valoarea adăugată a scăzut de la 19% la 9% pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare dar și cele privind apa pentru irigații în agricultură sau apa de ploaie.

“În Legea 175/2018 (de modificare a Codului fiscal – nota redacției) spune că se reduce TVA la apă și la apa pentru irigații dar și la alte servicii. Care sunt acele servicii? Eu înțeleg că alte servicii sunt și gunoiul, electricitatea, telefonia, cablul TV, radio, transporturi, gaze și energia”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, protestatarul.

El crede că și aceste servcii trebuie să aibă o taxă pe valoare adăugată de cel puțin 9%. De altfel, protestul este îndreptat direct și împotriva Ordonanței nr. 13/2008 pentru modificarea și completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 și a Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006.

Împotriva acesteia a făcut la vremea respectivă 24 de zile de greva foamei. Acum, Ionică Buteanu spune că ordonanța trebuie să se transforme în lege iar protestele sale au dus la două interpelări ale unui parlamentar maramureșean.

Protestatarul și-a dat deja întâlnire cu directorul societății de salubrizare din Baia Mare care i-a promis că va analiza cu juriștii unității posibilitatea reducerii TVA la serviciile de colectare a gunoiului menajer.

Ionică Buteanu are autorizație pentru protest pentru 7 zile, până marți, 16 aprilie dar se gândește să și-o prelungească. Timp de două ore pe zi, el poate fi întâlnit pe paltoul din Piața Revoluției din Baia Mare, în zona statuii minerului.

 

Adauga comentariu