VIDEO. Război între primar și fostul primar. Comunitatea din Botiza, Maramureș este în fierbere

Descălecăm în comuna Botiza din Maramureș, după ce mai multe semnale ne-au atras atenția despre activitățile primarului Florea Poienar de la PSD, aflat la al doilea mandat. Acesta a intrat în conflict cu familia fostului edil, Ioana Trifoi, actualmente la PNL după ce mai multe mandate a fost primar tot din partea social-democraților. Baronul Florea Poienar i-a luat la tocat pe membrii familiei Trifoi, pe care i-a deposedat de terenuri, i-a deposedat de bani, i-a dat afară din serviciu și le-a pus frână unei afaceri cu băi sulfuroase, considerată o adevărată mină de aur, ajunsă acum vai de mama ei din cauza șicanelor și ilegalităților de care este acuzat actualul primar.

Florea Poienar n-a fost baron de când lumea. Înainte să ajungă la cârma comunității din Botiza, era zilier, adică lucra cu ziua pe unde putea atât în comună cât și prin țară la cules de porumb, la cules de sfeclă ori la cosit. Cu școala nu s-a împăcat foarte bine. Dar cele zece clase îi erau suficiente pentru a lucra la negru prin sat. Cu toate că este acuzat și de faptul că un om fără nicio pregătire conduce dictatorial destinele botizenilor, edilul ne-a spus că la momentul alegerii sale, avea liceul făcut și BAC-ul luat. Numai că, ajuns stăpân peste toți, Poienar a mușcat tocmai mâna celei care l-a hrănit.

Îndiguiri favorabile familiei primarului Poienar și surorii acestuia. Și pensiunea edilului are beneficii

Cele mai multe probleme sunt legate de nedreptățile făcute după lucrările de îndiguire realizate recent. În dreptul unei proprietăți a Ioanei Trifoi, traseul zidului a mușcat aproximativ 2,5 ari din terenul proprietate privată a familiei sale. Nu același lucru s-a întâmplat în alte zone unde, în dreptul unei proprietăți a primarului Poienar și o alta a surorii sale, lucrarea a mușcat din malul opus, adică din terenul public, oferindu-le astfel, edilului și familiei acestuia teren în plus după zicala „cine-mparte, parte-și face”. Nici în dreptul pensiunii familiei primarului Poienar lucrurile nu ies pe minus pentru că la butoane este cine trebuie. Pensiunea beneficiază de o parcare pentru autoturisme și autocare, lucrare care i-a din albia râului, că doar este vorba despre primar! Iată că și hoția nu doar veșnicia s-a născut la sat.

Rețetă mafiotă, legală!

Atfel, grupul de interese personale al  primarului beneficiază de facilități peste facilități. Primarul deține utilaje care lucrează tocmai la... îndiguiri și la reabilitări de ulițe finanțate de către... ați ghicit, același primar. El centrează, tot el dă cu capul. Desigur, ne-a asigurat Florea Poienar, totul este legal. Firma cu  utilajul reclamat de cetățeni că scormoonește prin banii publici care ajung acasă la edil e pe numele soției iar soția l-a închiriat filmei Selina, executanta lucrărilor. Vedeți ce simplă este această rețetă de tip mafiot? Sursele noastre mai spun că nici magazinul primarului nu o duce rău mai ales că de aici se fac cumpătături din bani publici cu ocazia sărbătorilor din comună, dar toate acestea din urmă pot fi doar răutăcisme.

Oamnii încep să vorbească

Un cetățean din Botiza, rupe tăcerea și ne spune că deja, digul de piatră s-a dărâmat, a venit apa și Selina l-a reparat. Tocmai pentru că a fost deviat cursul natural al râului, apa nu face o curbă lină vizavi de proprietatea primarului și a surorii acestuia ci cade cam perpendicular pe pe una din laturile sale și a săpat deja sub digul proaspăt făcut fiind nevoie de intervenția firmei care execută lucrarea. Cât va ține totul, mai ales că sezonul ploilor și al viiturilor abia urmează iar lucrarea este nou-nouță?

Manța Ilișca, este sora Ioanei Trifoi. Ea ne-a declarat că a ajuns să se îmbolnăvească din cauza terorii la care a supus-o primarul, care neputând-o da afară pe motive profesionale, i-a desființat postul din organigramă după ce a tratat-o ca pe câinele primăriei.

Primarul: : “Nu am niciun conflict cu familia Trifoi”

Contactat telefonic, primarul Florea Poienar dezmite totate acuzațiile inclusiv zvonul că a fost prins la furat de sfeclă prin țară și că la nuntă purta o perucă din cauza faptului că ar fi fost tuns la zero. Oricum imaginea cu proiectul care taie din proprietatea lui Trifoi îl contrazice total. Vedem faptul că, malurile au o continuitate logică în proiect, dar la fața locului nici vorbă de acest lucru. (Detalii în materialul video)

Adauga comentariu