Video ȘOC! EXHIBIȚIONISM și cerșetorie AGRESIVĂ în zona centrală a Băii Mari. S-a oprit, s-a dezbrăcat și a urinat în mijlocul trotuarului

Despre cerșetorii minori și agresivi din parcarea Complexului de magazine Maramureșul am scris de câteva zile. Se pare că nu există leac pentru tinerii care îți oferă un loc de parcare pe care oricum îl plătești dar trebuie să le dai și lor o suprataxă pentru a nu te trezi cu mașina zgâriată sau roata spartă. Ziarul de Baia Mare merge mai departe și urmărește cerșetorii despre care se spune că fac parte dintr-o adevărată mafie care cotizează bani către autorități. Doar așa se explică de ce niciodată un fenomen eradicat în alte municipii la noi nu poate fi nici măcar speriat.

Am filmat ieri act de EXHIBIȚIONISM combinat cu cerșetorie agresivă tocmai în zona zero a Băii Mari, nu departe de Complexul Maramureșul. O binecunoscută cerșetoare care face pe nebuna și neputincioasa, provoacă oroare printre trecători și printre cei care stau pe terasele din zonă, de pe Bulevardul București.

Văzând că efectiv îi apucă pe trecători de brațe, de mâneci, de cărucioare, de ghidoanele de la biciclete, am decis să filmez. ȘOC! Probabil a văzut și a vrut să mă oripileze să o las în pace așa cum fac toți cei care o observă în astfel de ipostaze. Femeia s-a dezbrăcat pur și simplu de la brâu în jos, a rămas în picioare și a urinat pe trotuar în văzul tuturor. Oamenii s-au oprit în loc, cei de pe terasă au amuțit, o bicicletă a trecut în viteză pe lângă ea.

Cerșetoarea, despre care unii care au vorbit cu ea spun că este perfect normală când vrea s-a îmbrăcat și și-a continuat activitatea de cerșetorie. În unele cazuri, martori spun că doar se dezbracă și-și expune în public organele genitale. Apoi a continuat să-i țină de mâini pe cei pe care îi aborda având niște documente într-o mână. Oamenii care au văzut scenele ne-au declarat:

“Faceți ceva. Nimeni nu ia nicio măsură. Am sunat o dată la 112 și nu a venit nimeni”, ne-a spus o vânzătoare de la un magazin. “E destul de agasant ne-a declarat un trecător”, care după ce a aflat ce a făcut femeia înainte să-l țină de mână și-a aruncat covrigii.

Problema nu sunt cerșetorii ci panourile anti-cerșit

Adesea femeia exhibiționistă îi deranjează pe oamenii care mănâncă în apropiere de terasa unde am filmat-o și face și alte lucruri oribile.

“Vine și chiar pune mâna pe mâncarea clienților. Uneori scuipă sau îi înjură. Nu avem cum să scăpăm de ea și nu e singură. Am pus un panou prin care îi rugăm pe oameni să nu le dea bani pentru că astfel îi încurajează să cerșească și nu rezolvăm nimic. Din păcate, Poliția locală a spus că ne amendează dacă nu luăm panoul în loc să ia ei cerșetorii”, ne-a declarat angajatul unui bistro.

Cine le sunt STĂPÂNII?

De la alți angajați ai chioșcurilor din zonă am aflat că cerșetorii sunt protejați de anumite persoane și au “stăpâni” pentru care lucrează.

“Sunt foarte bine organizați. Au bani de nu vă vine să credeți. Într-o zi, nu știu cum, nu existau bani mărunți la bancă și aveam nevoie. I-am zis unuia în glumă că am nevoie de 2.000 de lei mărunt și în 15-20 de minute mi-a adus. Am rămas șocat ”, ne-a dezvăluit sursa.

Poliția locală: “Mai există 2-3 persoane care își arată organele în public”

Am sunat la Poliția locală Baia Mare și am primit invitația de a merge mâine cu imaginile. Din păcate mi se pare că va fi cam degeaba:

“Vă invităm la noi, cunoaștem situația. Mai există 2-3 persoane care își arată organele genitale în public. Să știți că am mai avut reclamații dar o parte din atribuțiuni pentru astfel de cazuri țin și de Poliția Municipiului Baia Mare. Pe unii cerșetori i-am dus la centrul multifuncţional de noapte şi pentru cazarea persoanelor fără adăpost dar într-o oră au fost înapoi. Nu avem ce să le facem. Și asta în cazul adulților. Le place în stradă. Nu vor nici căldură nici hrană”, ne-a declarat ofițerul de serviciu Gheorghe Bumbar.

IPJ Maramureș: “Vom viziona imaginile pentru luarea unor măsuri

Ne-am încercat norocul și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș. Purtătorul de cuvânt, subinspector Florina Meteș ne-a declarat:

“Vom viziona imaginile și voi sesiza colegii care se ocupă cu combaterea cerșetoriei. De două sptămâni am avut niște acțiuni în acest sens.”

Le-am sugerat polițiștilor verificarea stării de sănătate a cerșetoarei exhibiționistă și eventual acordarea de asistență medicală.

(va urma)

Citetește și:

Video. “DIRIJORII” parcării de la Maramureșul. Ce poți să pățești dacă nu plătești “suprataxa de parcare” COPIILOR care îți oferă un loc oricum LIBER. Poliția locală nu VEDE?

 

Comentarii

Bodone Marius Mircea

08.11.2018 16:12
Buna ziua , va rog sa filmați și la autogara in parc la peny nu poți scoate copii sa se joace că e plin de aurolaci cerșetori in gara să stai la trei sau sa inti orice bilet nu poți sta de miros , la autogara nu poți sta să aștepți autobusul ca sunt pe tine nicăieri nu poți scăpa de ei și nimeni nu face nimica

Adauga comentariu