VITEZOMANII. Cele mai mari viteze: 120 km/h în localitate la Buşag și 187 km/h pe DN1C între Lăpuşel şi Satulung. 16 permise de conducere reţinute de polițiști în week-end

În weekendul care a trecut poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor de circulaţie, în special a regimului legal de viteză.

“Pe D.N.1C Şomcuta Mare - Baia Mare –Seini şi pe  D.N.18 Moisei - Sighetu Marmaţiei au fost aplicate, în cele două zile de acţiune, 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 103.000 lei”, ne-a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere, majoritatea pentru depăşirea vitezei legale. Cele mai mari viteze înregistrate cu aparatura radar au fost de 120 km/h în localitate, la Buşag – Tăuţii Măgherăuş şi 187 km/h pe DN1C între localităţile Lăpuşel şi Satulung.

          De asemenea, conducătorii auto depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice s-au ales şi cu dosare penale. Este şi cazul unui bărbat în vârstă de 41 de ani din Sighetu Marmaţiei, care a fost oprit de poliţişti pe DN18 în localitatea Fereşti şi care avea 1,20mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Adauga comentariu