Votați, nu fiți MĂGARI! La EUROPARLAMENTARE eu votez PSD pentru că a dat cel mai bun ministru al țării, Sorina Pintea! La REFERENDUM, nu-s MĂGAR și ștampilez doi „DA”, pentru că nu toți din PSD sunt ca Sorina Pintea

Un om, un singur om dacă înțelege acest text, am câștigat. Inculților de pe Facebook le recomand încă de la început să nu-mi dea lecții de echidistanță pentru că, duminică, în cabina de vot nu există așa ceva. Acolo lucrurile sunt clare, tranșante. Pui ștampila, întreagă nu câte puțin din ștampilă pe toți că atunci ești măgar și ai anulat votul precum tot animal ești și dacă nu te duci să-ți exerciți acest drept fundamental dar stai să mă judeci pe mine, acum, într-o proporție de 99% (fapt verificat), după titlu.

Oricum nu mă interesează părerea voastră pentru că nici voi nu-mi spuneți cu cine votați, pentru că, din nou, chiar mă doare-n cot. Sunt detașat, liniștit și cu conștiința împăcată. Nu sunt sfânt, nici nu am încercat să fiu pentru că mi-era clar că nu o să reușesc, față de alții care știu cum se scrie presă, cum e să fii senator ori deputat, cum e să fii politician, cum e să fii fotbalist, adică român, adică bun și priceput la toate. Pe dracu! Eu sunt printre puținii români care nu mă pricep la toate.

Emisiunea “Țara Mea”, avea să ducă la referendumul antipoluare din 2009, inițiat de mine, de un jurnalist adică, peste 17.000 de cetățeni. Unde ați fost măgarilor, până la 140.000? A fost un eșec? Da. Dar dacă ne gândim că la 6 luni după acest Referendum, la alegerile locale parțiale, Florin Tătaru, ales deputat în locul lui Cătălin Cherecheș, ajuns între timp alt primar penal al Băii Mari, a intrat în Parlament cu puțin peste 9.000 de voturi, cum e? O mare victorie, nu-i așa?

Am o aplecare spre ALDE, acolo mi-e sufletul. Cu Cornelia Negruț. Ea știe chiar dacă acum nu o să mă înțelegă. N-am înțeles-o nici eu, când în campania pentru parlamentare, eu îi făceam poze ei iar ea, pe lângă afișele cu ALDE lipea și afișe cu viitoarea senatoare Sorina Pintea, interzisă pe panourile din Maramureșul istoric tocmai de către… PSD!

Mi-a fost greu să mă decid dar am făcut-o în această seară.

În ultimul an am scris cel mai des și cel mai dur tocmai împotriva PSD și al președintelui PSD Maramureș și vice la nivel național, Gabriel Zetea. Cititorii fideli, știu asta. Materialele sunt pe ziar, le găsiți ușor.

Dar într-o familie nu sunt toți la fel, nici nu le plac același fel de mâncare, unul sforăie, altul nu, unul bea, altul fumează, unuia-i plac telenovele, altora doar sportul sau muzica. Vorbim de o famile bună sau rea? Așa funcționează lucrurile și într-o familie dar și într-un partid.

Voi vota la europarlamentare cu PSD pentru că PSD a dat cel mai bun ministru al acestei țări de până acum, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Nu uit niciodată momentul când în martie 2018 a declanșat mecanismul de protecție civilă pentru aprovizionarea cu imunoglobuline pentru tratarea populației. Niciun alt ministru al Sănătății, niciodată nu a avut simțul responsabilității să o facă! De ce? De slabi ce au fost.

S-a cerut atunci sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea în România a cantităților de imunoglobulină disponibile în alte state europene. A fost printre cele mai mari și îndrăznețe acțiuni ale Sorinei Pintea. Ne chinuia această problemă de ani de zile și s-a ajuns la moarte sigură. Putea Sorina Pintea, dacă nu avea guvernul PSD alături? Nu. Nu putea, cu siguranță

 

Un alt aspect cu care ne-am luptat aproape de o viață, mai exact din 2004 a fost simplificarea obținerii avizului pentru tratament în străinătate prin modificarea Ordinului nr. 50, nu intru în alte detalii. Și Sorina Pintea începea să mute munții din loc. Credeți că guvernul PSD a fost străin de acest lucru? Nu. A fost de acord.

Introducerea a 37 de molecule noi pentru pacienții cu boli rare și cancer în 2018 adică cele mai multe introduse de un ministru al Sănătății avea să confirme ce spuneam mai sus. Lucrurile erau pe făgaș normal. Știa și PSD despre asta. A, că Sorina Pintea, cu darul ei de a expune lucrurile, de a le argumenta, cu profesionalism și dăruire, i-au convins pe șefii de partid și de guvern de necesitatea acesteia, este o altă poveste frumoasă.

A urmat modificarea legislatiei în ceea ce privește salarizarea și regulamentul de sporuri într-un mediu care clocotea și despre care aveai impresia că va genera o revoluție, cu adevărat revoluție. Dar modificarea s-a dovedit a fi una revoluționară și doar o revoluție a cârcotașilor.

Era să uit de generalizarea pe țară a protocolului privind tromboliza în accidentele vasculare și multe altele.

Sorina Pintea avea să devină eroina unui relizator Tv, la un post național pentru că rezolvase un caz semnalat de către el și la care crezuse că ministrul Sănătății nu va avea reacție. Atunci m-am aliniat demersului său, alături de sute de maramureșeni sub motto-ul “Sorina Pintea ești eroina mea”. El a văzut un caz și a făcut-o eroină. Eu am văzut uneori câteva pe zi, ani de zile.

La Referendum votez de două ori “DA”, că doar nu sunt măgar să cred că toți în PSD sunt ca Sorina Pintea.

Mergeți la vot, votați cu cine vreți, eu nu o să vă judec. Votați! Nu fiți măgari!

 

Adauga comentariu