ZĂPADA i-a trimis, indirect, pe unii ELEVI în MINIVACANȚĂ forțată. Află unde NU se face școală nici mâine și în care localități nu este CURENT

Zăpada căzută în Maramureș în ultimele două zile i-au trimis forțat pe unii elevi ai mai multor școli în minivacanță pe termen nelimitat, cu puține zile înainte de vacanța oficială. Este vorba de scolile din mai multe localități unde nu s-au putut ține cursuri din cauza lipsei curentului electric. Sârmele de electricitate au cedat, în cele mai multe cazuri, sub greutatea copacilor căzuți peste ele. Așa s-a făcut ca dumunică, în 29 de localități să nu fie curent electric, parțial sau total

Azi nu au făcut școală, elevii Școlilor Gimnaziale din Coaș, parțial din Coltău, Dumbrăvița, Săcălășeni, Remetea și Șișești.

“De ieri a început mobilizarea la inspectorat. Am constituit la nivelul inspectoratului un comitet de urgență care ține permanent legătura cu inspectorii de zonă care raportează toate problele de mai multe ori pe zi. Domnul inspector școlar general adjunct, prof. Ciprian Cucuiat participă la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Propunerile de suspendare a cursurilor se votează în consiliile de administrație ale fiecărei școli și se înaintează spre inspectorat unde se aprobă de către consiliul nostru de administrație”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, insp. șc. Prof Adriana Meșter

Nici mâine NU SE FACE ȘCOALĂ peste tot

Având în vedere aceste situații, dar și faptul că precipitațiile sub formă de zăpadă pot produce noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică, la solicitarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a luat decizia, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca mâine, 18 decembrie a.c., să se suspende cursurile la unitățile de învățământ din Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului. 

Motivul suspendării cursurilor este de a evita îmbolnăvirea copiilor, datorită faptului că unitățile de învățământ nu pot fi încălzite, în lipsa alimentării cu energie electrică.           

Azi, alte localități rămase în BEZNĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, având în vedere prognoza meteorologică nefavorabilă și instituirea informării meteorologice de ninsoare, până mâine, 18 decembrie a.c., la prânz. 

S-a analizat situația stocurilor de materiale antiderapante și problemele apărute în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.  
      
        ”Deficiențele în alimentarea cu energie electrică a unităților administrativ-teritoriale au fost cauzate de ninsoarea abundenta, dar și de faptul că nu s-a intervenit pentru asigurarea culoarelor de protecție în zona punctelor de transformare și a rețelelor de alimentare cu energie electrică”, a spus președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

          Directorul SC Electrica Baia Mare a precizat că precipitațiile sub formă de ninsoare căzute în această dimineață au condus la producerea de avarii la rețele și puncte de transformare din mai multe localități de pe raza județului (Băița, Coaș, Dumbrăvița, Șomcuta Mare, Fărcașa, Sîrbi). 

Drumuri județene închise pe perioada de iarnă

           Prefectul Vasile Moldovan a solicitat montarea de bariere pentru sectoarele de drumurile județene închise în perioada de iarnă, în scopul de a evita posibilitatea producerii unor situații de urgență de către persoane care pot rămâne blocate sau înzăpezite. 

Sunt închise pe perioada de iarnă următoarele sectoare de drumuri județene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza. 

         Secția de drumuri naționale Baia Mare și SC Drumuri și Poduri SA dețin stocuri de carburanți și materiale antiderapante pentru intervenție și asigurarea practicabilității drumurilor publice din județ.

 

 

Adauga comentariu